ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Τρεις χιλιάδες επιλεγμένες φιάλες του Κρητικού Αμπελώνα, θα βρίσκονται για τρία συνεχόμενα έτη στο μέγαρο της πόλης του Κρασιού στο Μπορντό, «La Cite du vin». Το συμβόλαιο συνεργασίας έχει ήδη υπογραφεί από την μεριά του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης «Wines of Crete» και των υπεύθυνων του «La Cite du vin».
Το «La Cite du vin» είναι μία σύγχρονη δομή, αφιερωμένη στην κουλτούρα και στον πολιτισμό του κρασιού παγκοσμίως και βρίσκεται στο Μπορντό Γαλλίας. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο με μοντέρνα αρχιτεκτονική οπτική. Στους χώρους του θα φιλοξενεί εκθέσεις, εκδηλώσεις, γευστικές δοκιμές. Βασικός στόχος είναι να δει ο κόσμος, το κρασί με μία άλλη οπτική, χωρίς σύνορα. Για το λόγο αυτό θα υπάρχουν μέσα κρασιά από όλο τον κόσμο δίνοντας στον επισκέπτη μία εικόνα του Παγκόσμιου οινικού πολιτισμού. Τα εγκαίνια γίνονται στις 31 Μαΐου και επίσημα ανοίγει την 1η Ιουνίου 2016.

 
Ο επισκέπτης θα μπορεί, να δοκιμάσει επώνυμο κρητικό κρασί και να πληροφορηθεί για τον τόπο παραγωγής του. Η παρουσία του Κρητικού οίνου σε ένα τέτοιο σημαντικό χώρο για το κρασί, αποτελεί σημαντική εξέλιξη των ενεργειών που κάνει το «Wines of Crete» για την προβολή και προώθηση του Κρητικού αμπελώνα και την ανάδειξης της Κρήτης ως οινικό προορισμό.
 
 ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Post Top Ad

.............