ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΑΠΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ 31 ΜΑΙΟΥ ΕΩΣ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΑΠΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ 31 ΜΑΙΟΥ ΕΩΣ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ


Tο τμήμα Γ1 του 9ου Δημοτικού Σχολείου, με τη συνδιοργάνωση της ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και τη συμπαράσταση της Α/θμιας Εκπ/σης Χανίων, παρουσιάζει μια δράση πολλαπλών τεχνών με τίτλο «Φτου και βγαίνω! Οκτώ κρυψώνες αυτοεκτίμησης για να βρεις τον εαυτό σου και να παίξεις με τους άλλους»  με στόχο την ανάπτυξη της παιδικής αυτοεκτίμησης μέσα από τις τέχνες.  Η δράση θα λάβει χώρα στην πύλη Σαμπιονάρα Χανίων από τις 31 Μαίου μέχρι τις 3 Ιουνίου 2016.


Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, « η δασκάλα του τμήματος Άννα Νεμπαυλάκη είχε τη σύλληψη, σχεδίαση και παραγωγή της δράσης με μια σειρά συνεργατών: τον Νίκο Καμπιανάκη στη φωτογραφία, τον Γιάννη Μαρκαντωνάκη στη γλυπτική, τον Κωνσταντίνο Φίσερ στην εικαστική εγκατάσταση, την Κατερίνα Τσεμπελή στη ζωγραφική, τον Πέτρο Ξενάκη στη ζωγραφική, την Αλίκη Χιωτάκη στην εικαστική εγκατάσταση, τον Κοσμά Λιλικάκη στα μεικτά εικαστικά μέσα, τη Λαμπρινή Μποβιάτσου στα μεικτά εικαστικά μέσα, την Άννα Κοντολέων στη παιδική λογοτεχνία και την Αλκυόνη Μαλεκάκη στη μουσική. Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης παραχώρησε ευγενικά την άδεια να προβληθεί η ταινία του Πιλάλα στο πλαίσιο της δράσης. Κάθε καλλιτέχνης δημιούργησε ένα έργο τέχνης μαζί με τα παιδιά για κάθε μία από τις κρυψώνες αυτοεκτίμησης οι οποίες αφορούν στο σώμα, στις σκέψεις, στις αισθήσεις, στα συναισθήματα, στις σχέσεις με τον εαυτό και τους άλλους, στο πλαίσιο ζωής, στη διατροφή και στην ψυχή.


Τα εγκαίνια είναι στις 31 Μαίου στις 20.00 κατά τα οποία θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα δυόμισι ωρών το οποίο θα επαναληφθεί στις 2 Ιουνίου στις 11.00: Αρχικά θα παρουσιαστεί το παραμύθι «Φτου και βγαίνω… και ψάχνω να με βρω» που η  Άννα Κοντολέων έφτιαξε με τα παιδιά σε δραματοποιημένη μορφή με αφηγήτρια την ηθοποιό Ντένια Καραβασιλειάδη. Στη συνέχεια η Β τάξη με τη μουσικό και στιχουργό Αθηνά  Καπνισάκη θα παρουσιάσουν  τραγούδια για τα συναισθήματα. Κατόπιν, θα παρουσιαστεί πρωτότυπη μουσική σύνθεση από την Αλκυόνη Μαλεκάκη σε συνεργασία με το τμήμα Γ1, θα γίνουν τα εγκαίνια των εικαστικών έργων που δημιουργήθηκαν από τους καλλιτέχνες με τα παιδιά συνοδευόμενα από κείμενα της Άννας Νεμπαυλάκη σε συνεργασία με την Ευαγγελία Πυλαρινού  για τις οκτώ κρυψώνες αυτοεκτίμησης και θα παρουσιαστούν εικαστικές δημιουργίες των ίδιων των παιδιών  για κάθε κρυψώνα  που έγιναν με την  εικαστικό Βανέσα Ιωάννου. Ο Νίκος Καμπιανάκης θα παρουσιάσει τη φωτογραφική τεκμηρίωση όλης της δράσης και στο τέλος θα προβληθεί η ταινία Πιλάλα του Θοδωρή Παπαδουλάκη.
Καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στις εικαστικές και φωτογραφικές εγκαταστάσεις της δράσης και να συζητήσουν με  τους συντελεστές της. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό».


ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΑΠΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ 31 ΜΑΙΟΥ ΕΩΣ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

Post Top Ad

.............