ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΙΟΥ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΙΠΕ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΙΟΥ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΙΠΕ

Αύριο  Σάββατο 21 Μαΐου στις 8 π.μ. θα εκκινήσει από τη Μονή Βωσάκου ο υπερμαραθώνιος αγώνας δρόμου Heroes Ultra, που θα ακολουθήσει για πρώτη φορά τα χνάρια της θρυλικής απαγωγής του Στρατηγού Κράιπε. Μετά από 72 χρόνια από την δραματικότερη καταδρομική επιχείρηση του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, 32 αθλητές από 12 χώρες θα επιχειρήσουν την κάλυψη και των 156 χιλιομέτρων της πορείας διαφυγής των απαγωγέων στην Κρητική ενδοχώρα σε λιγότερο από 30 ώρες.

Ήταν στις 26 Απριλίου 1944 όταν Βρετανοί κομάντος της ομάδας ειδικών επιχειρήσεων SOE (Special Operations Executive) και Κρήτες αντάρτες απήγαγαν τον φρούραρχο Κρήτης, Στρατηγό Χάινριχ Κράιπε, σε ενέδρα έξω από τις Αρχάνες Ηρακλείου. Σε μία καλοσχεδιασμένη επιχείρηση που γοητεύει ακόμη για την τολμηρότητά της, οι απαγωγείς κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη από τα Γερμανικά στρατεύματα για σχεδόν 20 ημέρες, κινούμενοι νύχτα από κρησφύγετο σε κρησφύγετο στα βουνά του Ρεθύμνου.
Με την βοήθεια σύσσωμου του τοπικού πληθυσμού, η ομάδα κατάφερε τελικά να σπάσει τον κλοιό των Γερμανικών περιπόλων στα νότια του νησιού και να φυγαδεύσει τον Κράιπε στο Κάιρο από την παραλία Περιστερέ στις 14 Μαΐου 1944. Η αναβίωση της ιστορικής απαγωγής ως αγώνα δρόμου φέρνει στην Κρήτη έναν αγώνα μοναδικών συναισθημάτων και προκλήσεων που θα συγκινήσει αθλητές, επισκέπτες και θεατές. Η διαδρομή θα διασχίσει και τους πέντε Δήμους του Ρεθύμνου με κατάληξη στην Παραλία Περιστερέ στο Ροδάκινο όπου και θα παρασχεθεί μεταγωνιστικό γεύμα στους τερματίσαντες


ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΙΟΥ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΙΠΕ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............