ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Α/βάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης στον χώρο των Παιδικών – Εφηβικών Βιβλιοθηκών της Δημοτικής Ενότητας Σούδας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού για τους μήνες Φλεβάρη – Μάρτη – Απρίλη 2016.
Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στα παιδιά μία εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από την οποία θα καλλιεργηθούν η φιλαναγνωσία, η εφευρετικότητα, η δημιουργική φαντασία, το χιούμορ και η χαρά της μάθησης.

 

Τα παιδιά μπορούν να απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά στις ποικίλες δραστηριότητες, που θα πραγματοποιούνται για τους μικρούς μας φίλους ακόμα και τις Κυριακές στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, με το πρόγραμμα για  “Ξεχωριστές Κυριακές”.
Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους στα παρακάτω προγράμματα να το δηλώσουν εγκαίρως. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες: Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας – Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη: 1.30 μ.μ. έως 7.30 μ.μ. και Τετάρτη – Παρασκευή: 10 π.μ. έως 4 μ.μ. τηλ. 2821341221.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 π.μ. ως 2.30 μ.μ. και απογεύματα Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 6μ.μ. – 9μ.μ. τηλ. 2821099787.
Το πρόγραμμα Φεβρουαρίου στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας:Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου
ώρα 10 π.μ.
“Διάστημα…! τόσο μακριά κι όμως τόσο κοντά…”.
Μαθαίνουμε για τα μυστήρια τ’ ουρανού και ταξιδεύουμε στο διάστημα και στο απέραντο σύμπαν, απ’ όπου δεν λείπει ο ρομαντισμός και η ποίηση! Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης.
Εμψυχωτής: Χρήστος Σωτηρόπουλος, Για παιδιά της Δ’ τάξης Δημοτικού.
Το πρόγραμμα Φεβρουαρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού:

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου
ώρα 10 π.μ.
“Οι καλές και οι κακές μάγισσες”.
Ελάτε να γελάσουμε με την καρδιά μας, μαθαίνοντας για φίλτρα μαγικά, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα στραβά και τ’ ανάποδα της ζωής…
Εμψυχωτές: Νίκη Γαλάνη και Λίτσα Μαστορακάκη, βιβλιοθηκονόμος, Για παιδιά  Νηπιαγωγείου – Α & Β Δημοτικού.


Τρίτη 23 Φεβρουαρίου
ώρα 10 π.μ.
“Τα 2 αδέλφια και οι 4 εποχές”
Επαφή των παιδιών με έργα γνωστών ζωγράφων. Ενα βιβλίο εμπνευσμένο από τον πίνακα του Γιάννη Τσαρούχη”Τα 2 αδέλφια και οι 4 εποχές” της Μπερσώ Αφρούλη.
Εμψυχωτής: Χριστίνα Κανιτσάκη, εικαστικός. Για παιδιά Γ’ & Δ’ τάξεων Δημοτικού.
“Ξεχωριστές Κυριακές” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου    ώρα 11π.μ.
“Κλέφτης ονείρων”
Ονειρα μικρά – όνειρα μεγάλα – όνειρα σημαντικά – όνειρα ασήμαντα – τα όνειρά μας. Μπορούμε να τα δέσουμε, να τα απομονώσουμε; Τι είναι αυτό που τα καθιστά τόσο σημαντικά; Με οδηγό το βιβλίο “Κλέφτης ονείρων” της Πλήση Παναγιώτας.
Θα κλείσουμε την εκδήλωσή μας με το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Εμψυχωτής: Νίκη Γαλάνη. Για όλα τα παιδιά.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου
ώρα 11 π.μ.
“Ο πόλεμος της ωμεγαβήτας”
Τα παλιά τα χρόνια το Ωμέγα ήταν το πρώτο γράμμα της Ωμεγαβήτας και το Αλφα το τελευταίο. Το Ωμέγα όμως έπασχε από ωμεγαλομανία και ήθελε να επιτεθεί στην κινέζικη Αλφαβήτα. Τι συνέβη στην ιστορική εκείνη μάχη και το Ωμέγα βρέθηκε στο τέλος της Αλφαβήτας; Ο Ευγένιος Τριβιζάς με τη μοναδική γραφή του ξετρελαίνει και προβληματίζει τους μικρούς του φίλους με το ομότιτλο βιβλίο του.
Εμψυχωτής: Γρηγοράκη Αναστασία, εκπαιδευτικός. Για όλα τα παιδιά.

Post Top Ad

.............