ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Με στόχο την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, οικονομικών πόρων, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών φωτισμού, συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης των παλιών φωτιστικών σωμάτων στο Δήμο Ηρακλείου, με νέα, τύπου LED, από την λ. Μίνωος.


Το έργο, προϋπολογισμού 333.207,00 €, περιλαμβάνει την αντικατάσταση 272 συμβατικών φωτιστικών, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας έως 60%, τη μείωση του κόστους συντήρησης αλλά και της φωτορρύπανσης που προκαλούσαν τα παλαιά φωτιστικά σώματα, τη βελτίωση της ποιότητας του οδικού φωτισμού και την αναβάθμιση των συνθηκών ασφαλείας στις περιοχές παρέμβασης. Ταυτόχρονα, με το συγκεκριμένο έργο εναρμονίζεται το επίπεδο φωτισμού με το ισχύον πρότυπο οδικού φωτισμού (ΕΝ 13201), αυξάνεται η διάρκεια ζωής των εγκαταστάσεων, μειώνεται ο δείκτης θάμβωσης των οδηγών, ενώ αναδεικνύονται εμπορικά, δρόμοι υψηλής κινητικότητας.


 Για πρώτη φορά επίσης, γίνεται στροφή στον λεγόμενο «Έξυπνο – Προσαρμοστικό φωτισμό», δηλαδή στη χρήση ενός συστήματος διαχείρισης που δίνει επιπλέον δυνατότητες ρύθμισης, π.χ. ρύθμιση φωτεινότητας ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος που επικρατούν, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.
 Η συγχρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............