ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΕΦΤΑΣΕ Ο Αη ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΕΦΤΑΣΕ Ο Αη ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ


Παραμονή Χριστουγέννων με την ελπίδα της γέννησης...
Με την ελπίδα της σωτηρίας.
Οικογένειες που σμίγουν, ανταλλαγές ευχών και δώρων, χαμόγελα που προσπερνούν την θλίψη της καθημερινότητας χωρίς όμως να την καταπίνουν.
Τα Χριστούγεννα είναι μέρες χαράς, μαγείας και διασκέδασης.
Τα μικρά παιδιά έχουν την τιμητική τους δεδομένου ότι κλείνουν τα σχολεία, αποκτούν δώρα, λένε τα κάλαντα, περιμένουν τον Αη Βασίλη.
Χριστούγεννα για τους μικρούς αλλά Χριστούγεννα και για τους μεγάλους φτάνει να θέλουμε, φτάνει να συνεχίζουμε να ελπίζουμε, φτάνει να χαμογελάμε.
Παραμονή Χριστουγέννων με συγγενείς και φίλους ανηφορίσαμε στο χωριό Μοχός του Δήμου Χερσονήσου και ζήσαμε για λίγο αυτή την μαγική τελετή... ανταλλαγής δώρων  για μικρούς και μεγάλους, συμβολικών, αλλά και αναγκαίων.
Η διαδικασία όμως του ανοίγματος των δώρων λειτουργεί με καρδιοχτύπι και απέραντη χαρά στον κόσμο των μικρών παιδιών.


... Και ξάφνου μπαίνει μέσα στο σπίτι ο Αη Βασίλης φορτωμένος με δώρα κάνοντας τα μικρά παιδιά να παγώσουν και να ανοίξουν περισσότερο τις κόρες των ματιών τους αναρωτώντας τον εαυτό τους άν αυτό που βλέπουν είναι αληθινό.
Το παραμύθι που θέλουν να ζήσουν.


Η γιορτή των Χριστουγέννων κάθε χρόνο ευαισθητοποιεί πολλούς ανθρώπους για να προσφέρουν σε άλλους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη αγαθά, όπως τροφή ή ρουχισμό, αλλά και χρόνο, παρέα ή στήριξη. Αυτό μπορούν να το ζήσουν και τα μικρά παιδιά, μαθαίνοντας να προσφέρουν στους άλλους.
Ένα έθιμο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι η προσφορά των δώρων στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Επίσης, η γιορτή των Χριστουγέννων κάθε χρόνο ευαισθητοποιεί πολλούς ανθρώπους για να προσφέρουν σε άλλους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη αγαθά, όπως τροφή ή ρουχισμό, αλλά και στήριξη. Αυτό μπορούν να το ζήσουν και τα μικρά παιδιά, μαθαίνοντας να προσφέρουν στους άλλους.


Βοηθήστε τα παιδιά να νιώσουν ότι νοιάζονται και ότι μπορούν να προσφέρουν στους άλλους. Μπορείτε να τους πείτε να κάνουν μια λίστα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα στα οποία θα θέλουν να προσφέρουν ένα δώρο. Πείτε στα παιδιά να σκεφτούν τι θα άρεσε στον καθένα στη λίστα και βοηθήστε τα, αν χρειαστεί, να ετοιμάσουν το δώρο τους ή δώστε τους μερικές ιδέες κι εσείς.
Τα μικρά παιδάκια μπορούν να προσφέρουν απλά δώρα, αλλά ιδιαίτερα ξεχωριστά και πολύτιμα, όπως μια ζωγραφιά ή μια χειροτεχνία. Μερικές φορές, τα παιδάκια μπορεί και να θελήσουν να χαρίσουν σε ένα φίλο τους ή στους θείους τους ένα μικρό δικό τους παιχνιδάκι.


Θυμίστε στα μεγαλύτερα παιδιά ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα χαρούν και θα ωφεληθούν από δικές τους προσφορές. Τονίστε ότι η προσφορά μπορεί να είναι υλική, αλλά μπορεί και όχι, αφού ακόμη και ο χρόνος μας και η παρέα μας μπορεί να είναι ένα πολύ όμορφο δώρο σε κάποιον, που θα ωφελήσει ταυτόχρονα κι εκείνον που προσφέρει. Δώρο μπορεί να είναι δύο ώρες παρέα στην ηλικιωμένη γιαγιά που βλέπουμε δύο φορές το χρόνο, λίγες ώρες για να βοηθήσουμε το μικρό μας αδερφό να φτιάξει το ποδήλατό του ή να ρυθμίσει τον υπολογιστή του ή να πούμε στη μαμά ότι θα πλύνουμε εμείς τα πιάτα. Συχνά τα μικρά πράγματα είναι τα πιο σημαντικά, ενώ ιδιαίτερα στην εποχή μας που οι ρυθμοί τρέχουν και ο χρόνος μας θεωρείται πολύτιμος, το να τον προσφέρουμε σε κάποιον είναι ιδιαίτερα βοηθητικό.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ