Οι εκδόσεις Cretancomics παρουσιάζουν στα Χανιά το βιβλίο του Π. Δ. Γιάκα «H Ιστορία της Κρήτης σε κόμιξ». Πρόκειται για ένα βιβλίο που διηγείται τη μεγάλη περιπέτεια του νησιού από τη δημιουργία του ως και τις μέρες μας.
Το χιούμορ και η επιστημονική εγκυρότητα φτιάχνουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό που αποδεικνύει πως η ιστορία είναι πράγματι ικανή να μας ταξιδέψει και να μας συναρπάσει.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.Αφηγητές της είναι οι ίδιοι οι χαρακτήρες, οι πρωταγωνιστές της, όπως η Μητέρα Φύση, ο Μινώταυρος, ο Δαίδαλος, ο Απόστολος Παύλος, ο Ερωτόκριτος, ο Αλέξης Ζορμπάς και φυσικά οι ίδιοι οι κάτοικοί της, που διηγούνται την ιστορία ενός τόπου γεμάτου θρύλους, μύθους και παραδόσεις, με πολλούς από αυτούς να ξεπερνούν τα όρια του νησιού και να γίνονται κομμάτι της παγκόσμιας κληρονομιάς.
Με την ιστορία δοσμένη λιτά και με χιούμορ, και με σκοπό να διδάξει, να ψυχαγωγήσει αλλά και να προβληματίσει, η «Ιστορία της Κρήτης σε κόμιξ» είναι πάνω απ” όλα μια συναρπαστική αφήγηση που ξετυλίγεται μέσα στα βάθη των αιώνων, κατάλληλη για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά, κι ανατρεπτική όσο και κάθε αισιόδοξη ιστορία.
«Ποτέ πριν, κάτι διδακτικό δεν υπήρξε τόσο διασκεδαστικό…»


Θα συνομιλήσουν οι:
Χαρά Ανδρεάδου, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων: «Κόμικ στην σχολική τάξη: Εμπλουτίζοντας το περιπετειώδες ταξίδι της μάθησης με νέες εμπειρίες.»
Παναγιώτης Σημανδηράκης, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης Περιφέρειας Κρήτης: «Τοπική Ιστορία και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στόχοι, σχεδιασμός και προκλήσεις.»
Νίκος Λίτινας, Πανεπιστήμιο Κρήτης: «Η ιστορία της ιστορίας της Κρήτης.»
Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριάννα Τζιράκη.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων – Περιφέρειας Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.