ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Μέσω Ιντερνετ θα πραγματοποιείται πάνω από το 1/3 των κρατήσεων για ταξίδια στην Ευρώπη, όχι στο άμεσο μέλλον αλλά μέχρι το 2016.


Το εντυπωσιακό στοιχείο προέκυψε σε εκδήλωση της Google για τον «Τρόπο που ταξιδεύουμε» όπου παρουσιάστηκαν οι νέες τάσεις που διαμορφώνονται διεθνώς στον τρόπο που αναζητούν πληροφορίες ή κάνουν κρατήσεις για τα ταξίδια τους. Σύμφωνα με τον Google, το διαδίκτυο έχει εξελιχθεί σε must για τους ταξιδιώτες οι οποίοι παραμένουν συνδεδεμένοι στο Ιντερνετ σε όλη τη διάρκεια των διακοπών τους. Με όποια συσκευή βρουν πρόχειρη μπροστά τους: υπολογιστή, κινητό ή tablet. Είναι το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιούν είτε όταν προγραμματίζουν ένα ταξίδι, είτε «βολτάρουν» σε μια νέα πόλη που επισκέπτονται είτε μοιράζονται με φίλους εμπορίες από τις διακοπές τους (φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ.).
Από έρευνα για το ταξίδι που πραγματοποίησε η Ipsos MediaCT τον Ιούνιο του 2014 για λογαριασμό της Google, το 37% των πωλήσεων των ξενοδοχείων στην Ευρώπη θα γίνονται διαδικτυακά μέχρι το 2016. Οι μηχανές αναζήτησης εξακολουθούν να είναι η αφετηρία απ” όπου ξεκινούν τις αναζητήσεις τους για ταξίδια οι χρήστες του διαδικτύου. Πριν αποφασίσουν, μάλιστα, να κάνουν κάποια κράτηση το… ψάχνουν τουλάχιστον 2,4 βδομάδες κατά τη διάρκεια των οποίων επισκέπτονται κατά μέσο όρο 18 ιστοσελίδες αναζητώντας ξενοδοχείο. Τα τελευταία στοιχεία προέρχονται από την έρευνα «Google/Millward Brown Digital Hotel Shopper» (Δεκέμβριος 2014).

Οι χρήστες κινητών αναδεικνύονται σε πολύφερνους πελάτες για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις καθώς, μόνο κατά τον τελευταίο χρόνο, οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για διακοπές στην Ελλάδα μέσω της συγκεκριμένης κατηγορίας συσκευών αυξήθηκαν 72%. Η Αθήνα παραμένει με διαφορά ο δημοφιλέστερος προορισμός αναζήτησης από ξένους που θέλουν να έλθουν για διακοπές στη χώρα μας. Ακολουθούν σε δημοφιλία η Κρήτη, Μύκονος, Κως . Το μεγάλο στοίχημα των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με την Google, είναι να αξιοποιήσουν τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να «συναντηθούν» με τους υποψήφιους ταξιδιώτες στις πολλές διαφορετικές φάσεις που εκείνος χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να οργανώσει το ταξίδι του.

Κι αν αναρωτιέστε πόσο μεγάλη μπορεί να είναι αυτή η «δεξαμενή» πελατών για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, τα στοιχεία της σχετικής έρευνας δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για την «ευκαιρία» που προκύπτει. Κι αυτό καθώς το 51% των νοικοκυριών της Ε.Ε χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για τα ταξίδια τους. Σύμφωνα με μελέτη του 2013 του Oxford Economics για την επίδραση του διαδικτυακού περιεχομένου στον Ευρωπαϊκό τουρισμό, η Ελλάδα μπορεί τα επόμενα χρόνια να αυξήσει το ΑΕΠ της κατά 3% προσθέτοντας 100.000 νέες θέσεις απασχόλησης εφόσον αυξηθεί καθ’όλη τη διάρκεια του έτους η διαδικτυακή δραστηριότητα του ελληνικού τουρισμού.
πηγή: capital.gr

Post Top Ad

.............