ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΑΙΟ ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΑΙΟ ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με την Ο.Α.Κ. συνδιοργανώνουν Πνευματικό Συμπόσιο, μνήμης και τιμής για τον αοίδιμο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κυρό Ειρηναίο, με θέμα “Πολιτική και Θρησκεία” στις 23 Οκτωβρίου 2015, στο Αμφιθέατρο Α΄ της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης και ώρα 6:30 μ.μ.
Το Πνευματικό Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και πραγματοποιείται με τη χορηγία της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ.Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου Α’, εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, o γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής και ο κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Εισηγητές θα είναι ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου και Βιάννου κ. Ανδρέας (Νανάκης), καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας, ο κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, καθηγητής και πόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, ο κ. Ελευθέριος Σκαλίδης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο κ. Στυλιανός Τσομπανίδης, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Θεολογίας και ο δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, γενικός διευθυντής της Ο.Α.Κ.
Ο Ειρηναίος Γαλανάκης χαρακτηρίζεται ως επαναστάτης της μίας και μόνης αληθινής επ-ανάστασης, της ανέσπερης Αγάπης, ποιμένας ταπεινός, εργάτης με τους εργάτες, πατέρας των ορφανών, φίλος των απόκληρων, αγάπησε παράφορα τον άνθρωπο, τούτη την εικόνα του Θεού, σάρκωσε την αγάπη του Χριστού στον κόσμο κι έφερε τον ουρανό στη γη. Ο λόγος του και τα έργα του πάντα επίκαιρα ιδίως στα θέματα που αφορούν το μέλλον της Κρήτης.  Από την πλευρά της η ΟΑΚ, για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα διοργανώσει προς τιμή του μακαριστού Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου, το ετήσιο Πνευματικό Μνημόσυνο, με θέμα “Οικονομία και Ορθοδοξία” στις 2 Δεκεμβρίου τ.έ. με σημαντικούς εισηγητές.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............