ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ


Αεροπορική διασύνδεση με το Ηράκλειο και κρητικά προϊόντα  ζήτησαν από το Δήμαρχο Β. Λαμπρινό Τουρκοκρητικοί από το Κουσάντασι


Mε στόχο το Ηράκλειο να αποτελέσει μοναδικό τουριστικό προορισμό στη λεκάνη της Μεσογείου, η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου εντείνει τις προσπάθειές και τις ενέργειες που απαιτούνται για την επίτευξη του.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός είχε σήμερα συνάντηση με τον πρώην Δήμαρχο της Τουρκικής πόλης Κουσάντασι κ. Καμίλ Σούμπασι, με τον Τουρκοκρητικό επιχειρηματία από το Κουσάντασι κ. Νιχάτ Κασάπ καθώς και με την κ. Ναταλία Ινιωτάκη, επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στα τουρκικά παράλια.


Τόσο ο πρώην Δήμαρχος της τουρκικής πόλης – Τουρκοκρητικός από το Σοκαρά στην καταγωγή- όσο και οι δύο επιχειρηματίες κατέθεσαν στο Δήμαρχο Ηρακλείου ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διασύνδεσης των δύο πόλεων με αεροπορικές πτήσεις προκειμένου να υπάρχει ανταλλαγή επισκεπτών. Παράλληλα έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και για τα κρητικά προϊόντα τονίζοντας ότι οι Τούρκοι αλλά και ο μεγάλος αριθμός Τουρκοκρητικών που ζει στο Κουσάντασι – περί τις 15.000 και με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα – ενδιαφέρεται για την προμήθεια κρητικών παραδοσιακών προϊόντων.


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου αφού καλωσόρισε τους ξένους επισκέπτες τους εξέφρασε το ενδιαφέρον του Δήμου για τη διασύνδεση των δύο περιοχών με το δεδομένο των κοινών στοιχείων αλλά και τον στόχο που πάντα έχει το Ηράκλειο, να καθιερωθεί ως μοναδικός προορισμός για ολιγοήμερες διακοπές (city break).

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου προσέφερε στους ξένους επισκέπτες το βιβλίο του Βασίλη Ορφανού «Λέξεις τουρκικής προέλευσης στο κρητικό ιδίωμα» από τις Εκδόσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης καθώς και «Ο Κρητικός Πόλεμος 1645-1669. Η μεγάλη πολιορκία και η εποποιία του Χάνδακα» της Χρυσούλας Τζομπανάκη.

Post Top Ad

.............