Ένα από τα πιο γευστικά και δημοφιλή τοπικά εδέσματα, η σφακιανή πίτα, αποκτά τη δική της γιορτή και μάλιστα… στο σπίτι της! Η 1η Γιορτή Σφακιανής Πίτας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Αυγούστου και ώρα 20:30 στο Παλαιό Λιμάνι στα Σφακιά.


Πρόκειται για μια διοργάνωση, υψηλών προδιαγραφών, που στόχο έχει την γνωριμία των νέων με την Παράδοση, την ανάδειξη της άριστης ποιότητας της Σφακιανής Πίτας καθώς και την προβολή και προώθηση του πλούτου των κρητικών προϊόντων.
Ο κάθε παρευρισκόμενος θα έχει την δυνατότητα να γευτεί όχι μόνο σφακιανή πίτα και παραδοσιακό μέλι αλλά επιπλέον διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων όπως το σφακιανό παξιμάδι, άφθονο τοπικό κρασί και ρακί αλλά και πολύ φαγητό. Όλα αυτά μαζί και σε συνδυασμό με την ζωντανή κρητική μουσική, συνθέτουν το σκηνικό της 1ης γιορτής αφιερωμένη στην «Σφακιανή Πίτα».
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Σφακίων μαζί με τους κατοίκους της Χώρας Σφακίων, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους παρευρεθούν να αφήσουν στην άκρη τις έγνοιες και να περάσουν μια απολαυστική βραδιά με πολύ χορό και παραδοσιακή μουσική από τον Γιώργο Μαγγελάκη και το συγκρότημα του.
Το μενού περιλαμβάνει:
– σφακιανή πίτα και σφακιανό παξιμάδι, σαλάτα, συκώτι κοκκινιστό, τσιγαριαστό κρέας, βραστό κρέας με πιλάφι (γαμοπίλαφο), ψητό κρέας με πατάτες φούρνου, μακαρόνια με ξηρό ανθότυρο και φρούτα εποχής.
– Άφθονο κρασί, ρακί και αναψυκτικά

zarpanews.gr