40 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΔΑΦΝΕΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

40 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΔΑΦΝΕΣ

Μια πρόταση που συνδυάζει εκλεκτό κρασί και φαγητό, παραδοσιακή κρητική μουσική και αξέχαστη φιλοξενία στην Κρήτη.
Ο λόγος για την αγαπημένη καλοκαιρινή γιορτή που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος ντόπιων και επισκεπτών του νησιού, τη Γιορτή Κρασιού Δαφνών, η οποία κλείνει φέτος τα 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας και το γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο.

Μπορεί οι πολιτικές εξελίξεις να τροποποίησαν λίγο το πρόγραμμα και η Γιορτή να μην ξεκίνησε φέτος από τις 4 Ιουλίου, ωστόσο οι φίλοι του κρητικού κρασιού έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν τουλάχιστον από τις 8 και έως τις 12 Ιουλίου.
Τι βρίσκεις στη γιορτή; Μα φυσικά τα περίφημα, βραβευμένα και ΠΟΠ κρασιά των Δαφνών, όπως το λιάτικο. Το συνοδεύεις με παραδοσιακούς μεζέδες και πλούσια πιάτα, ενώ η κάθε βραδιά έχει και μια διαφορετική μουσική πρόταση με τοπικά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα να δίνουν τον τόνο για διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Και επειδή γιορτή χωρίς δώρο δεν γίνεται, υπάρχει και λαχειοφόρος αγορά που δίνει στον νικητή ένα 3ήμερο για 2 άτομα στο ξενοδοχείο Rethymno Mare στο Ρέθυμνο. Σημείωσε ότι η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ ανά 4 άτομα δίνεται και μία φιάλη κρασί, δωρεάν παρακαλώ.
Η Γιορτή Κρασιού γίνεται παραδοσιακά στην πλατεία των Δαφνών, ένα όμορφο χωριό με τεράστια ιστορία στα νότια του Ηρακλείου, σε απόσταση μόλις 15χλμ. από την πόλη και αποτελεί συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνών με την Περιφέρεια Κρήτης.
Το μουσικό πρόγραμμα της Γιορτής Κρασιού:
08/07 Παπαδάκης Γιώργος & Πετσάκης Μιχάλης
09/07 Στρατάκης Γιώργος & Νίκος
10/07 Σαριδάκης Κώστας
11/07 Κορνηλάκης Διονύσης
12/07 Σαμόλης Νεκτάριος

info
Γιορτή Κρασιού Δαφνών, 8-12 Ιουλίου, 
τηλ. Κρατήσεων 6940 378527,www.winefest-dafnes.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ