ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

Συνεχίζεται η εντυπωσιακή έκθεση χαρακτικών του Δήμου Ηρακλείου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου


Ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κόσμου, το διήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, στο κέντρο της πόλης.


Ένα διήμερο που συμπεριελάμβανε: bazaar βιβλίων στο αίθριο της Ανδρόγεω με τίτλους που έχουν εκδοθεί από τη «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη», παρουσιάσεις νέων εκδόσεων πλαισιωμένες μουσικά από το σχήμα του Ross Daly, τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου να «ντύνει» μουσικά τις εκδηλώσεις και να συντροφεύει τους Ηρακλειώτες στη βόλτα τους στο κέντρο της πόλης, αλλά και μία εντυπωσιακή έκθεση χαρακτικών από τη συλλογή του Δήμου Ηρακλείου. 
Η έκθεση χαρακτικών με τίτλο «Πολλαπλά» που ξεκίνησε το πρωί του περασμένου Σαββάτου 6/6/2015 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα συνεχιστεί μέχρι τις 18 Ιουνίου και θα είναι ανοικτή καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00- 13:00 και 18:00 – 20:00 και το Σάββατο 10:00 -14:00.
 Πρόκειται για χαρακτικά έργα που ο Δήμος Ηρακλείου είχε στην κατοχή του, φυλαγμένα σε γραφεία, αποθήκες και υπηρεσίες και έως σήμερα δεν είχαν λάβει την προσοχή που τους άξιζε.   Έργα σπουδαίων δημιουργών (Βλάσση, Γράββαλου, Γραμματόπουλου, Δρούγκα, Καπράλου, Κομιανού, Κριτσωτάκη, Μοσχίδη, Σικελιώτη, Σπεράντζα, Τάσσου, κ.α.), που δίκαια διεκδικούν μία θέση στη Δημοτική Πινακοθήκη που θα δημιουργηθεί.Η έκθεση αυτή έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων Ηρακλειωτών που στέκουν με σεβασμό μπροστά σε χαρακτικά που δεν γνώριζαν ότι υπάρχουν στο Δήμο τους.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης, που ξεναγήθηκε στην έκθεση το πρωί της περασμένης Κυριακής, έκανε λόγο για σπάνια και  εξαιρετικά έργα.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Τουρισμού κ. Αριστέα Πλεύρη επισημαίνει ότι «στους σχεδιασμούς του Δήμου Ηρακλείου είναι: μία μόνιμη στέγη για αυτήν την περιουσία του Δήμου, μία περιουσία σπουδαίων έργων τέχνης που έως σήμερα παρέμεναν άγνωστα και απρόσιτα για τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του Ηρακλείου».ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ