ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ, ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ,
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ  
Στις 28 Φεβρουαρίου 2011 ξεκινήσαμε την λειτουργία του site
ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ
www.kritipoliskaihoria.gr 

Η αγάπη μας για τον τόπο μας  και την φωτογραφία, μας έδωσε τηναφορμή να περιηγηθούμε στην άγνωστη, άγρια, και ήρεμη Κρήτηκαταγράφωντας και αποτυπώνοντας, τις πόλεις και τα χωριά της,
τους Ανθρώπους της, αλλά και κάθετι που την αγγίζει.
Μαρτυρίες, πολιτιστικά, λαογραφικά, ιστορικά στοιχεία,
μύθους και θρύλους.

 

Γαλάζια νερά και χρυσή ψιλή άμμος, τιρκουάζ σπηλιές, καυτός ήλιος μέχρι το χειμώνα, φιδογυριστοί δρόμοι σε απέραντες εκτάσεις ανάμεσα σε βουνά με χαμηλή βλάστηση.
Φαράγγια και παλιά μοναστήρια, γκρεμοί που κόβουν την ανάσα,ελαιώνες και εξωτικά δάση με φοίνικες.
Πόλεις και χωριουδάκια. Κόσμος που σε παρασύρει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και να γλεντήσεις αλα κρητικά... ταυτόχρονα όμως και μια απέραντη σιωπή λες και είσαι μόνος στη γη  όταν το έχεις ανάγκη. Αυτή είναι η μαγευτική Κρήτη. Ένας τόπος με την άγρια, φυσική ομορφιά μιας γυναίκας που δεν μπορεί κανείς να τιθασεύσει. 


 
1.702.000 άνθρωποι και 57.000.000 προβολές στο google plus συο site  ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ και αυτό μας γεμίζει με δύναμη να σινεχίσουμε, αλλά και με ευθύνη.Ιδιαίτερο το συναίσθημα να εισπράτουμε ευλογίες απο Ανθρώπους του εξωτερικού που νιώθουν την Κρήτη πλέον δίπλα τους.


Η Κρήτη είναι ένα τόπος με τέτοια ιστορία και με τέτοια αντανάκλαση που μοιάζει να έχει συγχωνεύσει το χθές, το σήμερα και το αύριο σ' ένα αδιάσπαστο πυρήνα ζωής.
Η τεχνολογία μέσω του internet και τις ιστοσελίδας

( ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ )
( www.kritipoliskaihoria.gr )

δίνει την δυνατότητα σε όλους τους Κρητικούς να δουν το χωριό τους, τα μέρη που μεγάλωσαν να γνωρίσουν την Κρήτη μέσα από ιστορικές αναδρομές, αλλά και να φέρει πιο κοντά όλους αυτούς που είναι εκτός Κρήτης και νιώθουν την πατρίδα τους...  
δίπλα τους.
Το ( ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ )
επιχείρησε να ταυτίσει το όνομα του στην πράξη, με φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις πόλεις της Κρήτης αλλά και από τα χωριά της. με λαογραφικά και πολιτιστικά στοιχεία, ιστορικές αναφορές συνεντεύξεις, αλλά και καθημερινά νέα.


Οι κάτοικοι της Κρήτης ειναι γνωστοί για τον ιδιόμορφο χαρακτήρα τους. Αγαπούν τους ξένους, είναι άνθρωποι ευχάριστοι,πρόσχαροι και φιλόξενοι.Όπως μαρτυρά και η ένδοξη πολυτάραχη ιστορία τους,
διακατέχονται από μια έντονη επιθυμία για ελευθερία και ανεξαρτησία που αντανακλάται σε όλες τις εκδηλώσειςτης καθημερινής τους ζωής.
Ο έντονος χαρακτήρας τους σε συνδυασμό με τους στενούς συγγενικούς δεσμούς, που διατηρούν αναλλοίωτους, τους οδηγεί πολλές φορές σε υπερβολικές ίσως εκδηλώσεις.

Σκοπός μας η συλλογή και αποτύπωση φωτογραφιών και μαρτυριών ανθρώπων που πέρασαν απο την Κρήτη και με το έργο τους άφησαν το δικό τους λιθαράκι στην ιστορίααυτού του τόπου. αλλά και τις καθημερινοτητας ανθρώπων, που πιθανόν βρίσκονται στην διπλανή μας πόρτα και κινούνται απαρατήρητοι.


Στο ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ αρθογραφούν 7 Ανθρωποι που με το μεράκι τους , την αγάπη τους για τον τόπο μας και την φαντασία τους ξετυλίγουν άγνωστες και διαφορετικές πλευρές της Κρήτης απο το παρελθόν αλλά και απο το σήμερα.

Ο Δημήτρης Σάββας, ο Γιώργος Αυγουστινάκης,  ο Αντώνης Γενναράκης, ο Κωστής Μουδάτσος, η Κατερίνα Γεωργιάδη, η Ειρήνη Καλαιτζάκη, και η Ελένη Μπετεινάκη

Post Top Ad

.............