Η ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Η ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ


Η χερσόνησος στο Γραμμένο με τις υπέροχες παραλίες βρίσκεται 85km νότια των Χανίων και 5km ανατολικά της Παλαιόχωρας, στο δρόμο προς την Κουντούρα, όπου υπάρχουν πολλά θερμοκήπια.


Το Αλωνάκι, Γυαλός ή Βότσαλο, ανατολικά της χερσονήσου είναι μια παραλία με ψιλό και χοντρό βότσαλο και πεντακάθαρη θάλασσα. Η παραλία έχει μήκος 500m και δεν είναι προστατευμένη από τα κύματα. Στο δυτικό της τμήμα (κοντά στη χερσόνησο) υπάρχουν ομπρέλες κι αλμυρίκια, ενώ όσο ανατολικότερα κατευθύνεστε τόσο λιγότερο κόσμο έχει. Δυτικά της χερσονήσου και κατά μήκος αυτής, σχηματίζεται ένας μαγευτικός προστατευμένος αμμουδερός κόλπος "στου Χουμά" που κοιτάζει δυτικά.Στην περιοχή υπάρχει μια μονάδα για οργανωμένη κατασκήνωση (camping). Επίσης υπάρχουν κάποια δωμάτια και λίγες ταβέρνες με πολύ καλό φαγητό. Αν δεν διαθέτετε μεταφορικό μέσο, μπορείτε να έρθετε στην Παλαιόχωρα με λεωφορείο από τα Χανιά και στην συνέχεια να πάρετε ταξί.


Πάνω στη χερσόνησο υπάρχει μια σημαντική αποικία κέδρων. Μπορείτε να βρείτε σκιά κάτω από τα δέντρα, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί είναι ιδιαίτερα εύθραυστα και χρήζουν σεβασμού. Σε καμιά περίπτωση δεν σπάμε τους κέδρους, αναλογιζόμενοι ότι για να μεγαλώσει μόλις 1cm χρειάζεται ένα έτος. Γι’αυτό προτείνουμε να ξαποστάσετε κάτω από τις ομπρέλες που παρέχονται στην παραλία, αποφεύγοντας την επαφή με τα δέντρα.
ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Post Top Ad

.............