Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΟΧΙΑΝΑΚΗΣ... Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΓΟΥΡΝΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΟΧΙΑΝΑΚΗΣ... Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΓΟΥΡΝΩΝ


Εκεί ...που δεν έχει Ελληνες, Αμερικάνους, και άλλους λαούς και γλώσσες είναι ο κύρ Γιώργης, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΟΧΑΝΙΑΚΗΣ ετών 85 .
Ο Γιώργος Μετοχιανάκης υπήρξε για πολλά χρόνια ο κουρέας της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών, μέχρι και την ημέρα που η βάση έκλεισε οριστικά.


Τον θυμάμαι απο μικρός καθότι υπήρξαμε γείτονες για πολλά χρόνια, 
Ταλαιπωρημένος απο προσωπικά θέματα δεν το έβαλε ποτέ κάτω, ήταν πάντα γελαστός με το αστείο του και τις πολλές του αναμνήσεις να τον κρατούν ζωντανό.Κάποτε έκατσε και μου εξήγησε πως πήγε στην βάση να δουλέψειι.
Μιλούσε με περηφάνια για την πορεία του στην Αμερικάνικη Βάση, έλεγε... ήμουν ο μόνος που έμπαινα στο γραφείο του Διοικητή χωρίς να με αναγγείλουν και χωρίς να χτυπήσω. την πόρτα. Δεν ήξερα να κουρεύω όταν πρωτοπήγα, απλά τους πήρα τον αέρα με τα πολύ σπαστά αγγλικά που ήξερα τους είπα, 

( Όσες λέξεις αγγλικές δεν ξέρω τόσα κουρέματα τζάμπα θα σας κάνω ) 

Κανένα κούρεμα δεν τους έκανε τζάμπα, γιατί όλοι τον συμπάθησαν και του άφηναν και με το παραπάνω.


Εζησε πολύ κόσμο η Βάση, Στενοχωρέθηκα όταν έκλεισε και έφυγα έλεγε, τόσα χρόνια έζησα εκεί μέσα, έφαγα ψωμί απο εκεί, γνώρισα ανθρώπους και έκανα φιλίες.
Ακόμα και μετά που άνοιξα κουρείο για άνδρες την δεκαετία του 1980 και συνέχισα να ασκώ το επάγγελμα θυμάται ήρθε μια μέρα ένας γεροντάκος αλλά γεροδεμένος Ανδρας και με στύλ και ειρωνία με ρώτησε στα αγγλικά.... 
GEORGE... ( που αξίζει να αναφέρω ότι την προφορά του ο κυρ Γιώργης την είχε ακόμα και μέχρι που πέθανε μιλώντας μάλιστα μια Ελληνικά , μία Αγγλικά ) 
GEORGE ... θυμάσαι ακόμα να κουρεύεις, άνδρες ή άρχισες να κουρεύεις και γυναίκες τώρα .


Ο Φίλος του o JIM !!!

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕΤΟΧΙΑΝΑΚΗΕΠΙΜΕΛΕΙΑ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Post Top Ad

.............