ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΙΟΥ


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συµµετέχει και φέτος στον εορτασµό της ∆ιεθνούς Ηµέρας Μουσείων, σήμερα∆ευτέρα 18 Μαΐου. Για το 2015 το ∆ιεθνές Συµβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέµα «Μουσεία για µια κοινωνία µε προοπτικές», επιθυµώντας να επισηµάνει τη δυνατότητα που έχουν τα µουσεία να προτείνουν και να προβάλουν πρότυπα για µια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, µε σεβασµό στα οικοσυστήµατα: µια κοινωνία µε προοπτικές.


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συµµετέχει στον εορτασµό µε τις παρακάτω δράσεις:
∆ευτέρα 18 Μαΐου 2015: 10:00-13:00 Εργαστήρι αγγειοπλαστικής στον κήπο του Μουσείου από τον αγγειοπλάστη κ. Βασίλη Πολιτάκη και τον κ. Γιάννη Ρογδάκη συντηρητή του Α.Μ.Η. Θεµατικές ξεναγήσεις από αρχαιολόγους του Α.Μ.Η. στο χώρο της Έκθεσης, σχετικά µε τη διαδικασία παραγωγής αγγείων στην αρχαιότητα.
10:00-12:00 Εργαστήρι υφαντικής στον προθάλαµο του Μουσείου σε συνεργασία µε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ινίου. Παραδοσιακές υφάντρες θα περιγράφουν τη διαδικασία παραγωγής νήµατος και ύφανσης. Θεµατικές ξεναγήσεις από αρχαιολόγους του Α.Μ.Η. στο χώρο της Έκθεσης σχετικά µε την ύφανση και την επεξεργασία µαλλιού στην αρχαιότητα.


 

 18:30-19:30 Ντουέτο εγχόρδων (Duo String) του ∆ήµου Ηρακλείου µε τους Leonard Sopi (βιολί) και Agron Dalipi (βιολί) στην Αίθουσα Γλυπτών του Μουσείου.
Την ηµέρα του εορτασµού η είσοδος στο Μουσείο και η συµµετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερες.

 

Post Top Ad

.............