ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 16ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 16ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Μία διαφορετική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο Δήμο Ηρακλείου. Οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου επισκέφθηκαν την Ενετική Λότζια και αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους της στη συνέχεια ενημερώθηκαν και για τους τρόπους λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τα παιδιά …σε ρόλο δημοτικών συμβούλων, πήραν θέση στα έδρανα, άκουσαν με προσοχή την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κα. Μαρία Καναβάκη ενώ δε σταμάτησαν να κάνουν ερωτήσεις και να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για θέματα της πόλης.

Από τη Λότζια, οι μικροί μαθητές επισκέφθηκαν τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου που αυτές τις μέρες φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής – χαρακτικής του Αριστείδη Βλάσση. Τα έργα του Ηρακλειώτη εικαστικού εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους, που συνέχισαν την ξενάγηση τους στο Info Point, στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αρκετά σχολεία του Ηρακλείου, κατά διαστήματα επισκέπτονται την Ενετική Λότζια, αφού έχει γίνει σαφές από το Δήμο Ηρακλείου ότι είναι στη διάθεση των παιδιών προκειμένου να μάθουν την ιστορία της πόλης τους, να ξεναγηθούν στα ιστορικά της κτίρια, να ενημερωθούν για τους τρόπους λήψεις των αποφάσεων και να γνωρίσουν τη λειτουργία της πόλης.


Post Top Ad

.............