Ο Δήμος Ηρακλείου, η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών και ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Στα σκοτεινά στην Κρήτη.

Δράση - πρό(σ)κληση για εμπειρία και διάλογο. Χωρίς όραση, στα σκοτεινά» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαΐου στο Ηράκλειο.Η εκδήλωση αποτελείται από δύο μέρη.

-Το "Εργαστήριο Ανθρώπινων Δεξιοτήτων" το οποίο θα πραγματοποιηθεί 11:00-13:00 στο Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχει ακαδημαϊκό χαρακτήρα και περιλαμβάνει εισηγήσεις από διακεκριμένους ομιλητές.

Ομιλητές:
-Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής – Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Διευθυντής Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
-Μιλτιάδης Τσιλιμπάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Οφθαλμολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
-Κωνσταντίνος Τρομπούκης, Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας Ιατρικής – Ιατρικής Δεοντολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
-Ευστράτιος Χατζηχαραλάμπους, Κοινωνιολόγος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών, Προϊστάμενος Τμήματος Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης του Υπουργείου Υγείας.

Και το "Βιωματικό Εργαστήριο" το οποίο θα πραγματοποιηθεί 19:00-21:00 στο Παγκρήτιο Στάδιο (ΘΥΡΑ 17) και περιλαμβάνεις δράσεις βιωματικού χαρακτήρα:
-Κοινωνιόδραμα
-Χορευτική εμπειρία
-Γευστική εμπειρία

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση με βιωματικό τρόπο (ομιλητές και συμμετέχοντες θα έχουν κλειστά τα μάτια) για την τυφλότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης.

Στο "Βιωματικό Εργαστήριο" μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά άνω των δέκα (10) ετών.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω αναμενόμενης μεγάλης προσέλευσης η διεξαγωγή του Β' Μέρους που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τη ΘΥΡΑ 1 θα πραγματοποιηθεί στη ΘΥΡΑ 17 στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.