Ο ΙΗΣΟΥΣ... ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΟ ΤΖΕΦΙΡΕΛΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΘΕΙΚΗ ΚΡΗΤΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Ο ΙΗΣΟΥΣ... ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΟ ΤΖΕΦΙΡΕΛΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΘΕΙΚΗ ΚΡΗΤΗ

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από την Κυριακή ο πιο διάσημος Ιησούς του κόσμου. Ο λόγος για τον Ρόμπερτ Πάουελ – ο οποίος είχε ενσαρκώσει τον Ιησού από τη Ναζαρέτ του Φράνκο Τζεφιρέλι – που πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Φώτη Κωνσταντινίδη με τίτλο «Θεϊκή Κρήτη».
Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Το Creta Divina, ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που στηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης, αναδεικνύει την ιστορία, τον πολιτισμό, την αρχαιολογία, την σπάνια φύση του νησιού, και πρόκειται να προβληθεί σε κορυφαία ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Η ταινία εξελίσσεται μεταξύ άλλων στην Κνωσό, το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου, τη Φαιστό, τον Κομμό, τη Ζώμινθο, το Παλαίκαστρο, τη Ζάκρο, την Ελεύθερνα, τους Αρμένους τη Σπλάντζια και τον λόφο Καστέλι στα Χανιά, και βασίζεται στο σενάριο του Έλληνα σεναριογράφου-σκηνοθέτη Φώτη Κωνσταντινίδη.
Ο ίδιος στο περιθώριο των γυρισμάτων στο αρχαιολογικό μουσείο δήλωσε για το εξελισσόμενο ντοκιμαντέρ:

«Η Creta Divina (Θεϊκή Κρήτη) «αγκαλιάζει» στα γυρίσματα της τον πολιτισμό, την αρχαιολογία-μυθολογία, την φυσική ομορφιά της Κρήτης. Ο Πάουελ στο ντοκιμαντέρ υποδύεται έναν Άγγλο χήρο, το Χάρολντ, συνταξιούχο καθηγητή ιστορίας κι ερασιτέχνη βοτανολόγο που αναζητά ένα βότανο το οποίο, φύεται αποκλειστικά και μόνο στους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης.

Η μυθολογία, η ιστορία, η αρχαιολογία, η παράδοση, η χλωρίδα, ο φυσικός πλούτος και το φυσικό κάλλος της Κρήτης θα μεταδοθούν στη διεθνή κοινότητα, έντεχνα και μ’ ένα προσιτό τρόπο μέσα από τη δραματουργική μετουσίωση του οπτικοακουστικού υλικού, με αποτέλεσμα να διαφανεί η υπερβατική, η θεϊκή της διάσταση».Ο σκηνοθέτης αναφερόμενος στον Χάρολντ που υποδύεται ο διεθνώς γνωστός Ρόμπερτ Πάουελ, είπε ότι είναι «ένας συνταξιούχος Άγγλος καθηγητής ιστορίας και ερασιτέχνης βοτανολόγος, που έρχεται στην Κρήτη, αναζητώντας ένα σπάνιο βότανο σε κάποιο από τους 13 αρχαιολογικούς χώρους που θα επισκεφτεί, μαζί με το αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου». Ο ίδιος αναφερόμενος στην επιλογή του προσώπου πρόσθεσε:

«Επέλεξα τον Ρόμπερτ Πάουελ γιατί είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη εσωτερικότητα και το βλέπουμε από την ερμηνεία του στον πιο υπερβατικό ρόλο του κόσμου, τον Χριστό. Ένας άνθρωπος καλλιεργημένος, γνώστης της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας. Η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης είναι πολύ σημαντική, έδειξε την ευαισθησία την ανάγκη να υποστηρίζονται έργα που προάγουν τον πολιτισμό». 

Από την πλευρά του ο πρωταγωνιστής της ταινίας Ρόμπερτ Πάουελ δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος για την παραμονή μου στο Ηράκλειο, την Κρήτη, την οποία έχω ξανά επισκεφθεί. Η ταινία έχει ιστορικό, αρχαιολογικό, φυσιολατρικό περιεχόμενο. Είμαι ευτυχισμένος που βιώνω και κινηματογραφικά την ιστορία, τον πολιτισμό, τη μυθολογία της Κρήτης, ένα νησί που διακρίνεται για τους ανθρώπους της και την φιλοξενία τους».
Όπως έγινε γνωστό, ένα μεγάλο μέρος της ταινίας έχει ήδη ολοκληρωθεί, και τις ημέρες αυτές ολοκληρώνονται οι σκηνές όπου πρωταγωνιστεί ο Βρετανός ηθοποιός. Τα γυρίσματα του Creta Divina αναμένονται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2015, και η ταινία-ντοκιμαντέρ πρόκειται να προβληθεί σε μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια.

ΠΗΓΗ: cretapost.gr

Post Top Ad

.............