ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ

Τα παραδοσιακά τκαλτσούνια. Πρόκειται για αυτά τα «κολασμένα» πιτάκια με μυζήθρα, τα οποία δεν λείπουν από κανένα σπίτι στην Κρήτη και μάλλον ούτε από το δικό σου από εδώ και πέρα!

Υλικά
  • ½  φλιτζ. βούτυρο
  • ½  φλιτζ. λάδι
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζ. νερό χλιαρό
  • ½  φλιτζ. κονιάκ
  • 1 μπέικιν
  • 3 βανίλιες
  • 70 γραμμ. φρέσκια μαγιά
  • 1 κιλό αλεύρι
Για τη γέμιση
  • ½  κιλό μυζήθρα
  • Λίγη ζάχαρη
Για την επικάλυψη
  • Αυγό
  • Σουσάμι
 Διαδικασία
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το λάδι, μετά ρίχνουμε ζάχαρη, γάλα, αυγά, κονιάκ, την μαγιά με το νερό (την έχουμε διαλύσει καλά μέσα στο νερό) και το αλεύρι αφού έχουμε ανακατέψει μέσα τις βανίλιες και το μπέικιν.
Αφήνουμε να φουσκώσει καλά η ζύμη 2 έως 3 ώρες. Μέτα παίρνουμε λίγη ζύμη, την ανοίγουμε,  βάζουμε λίγη μυζήθρα και την κλείνουμε σε σχήμα μπαλάκι. Τα βάζουμε στο ταψί, αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, τα αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε λίγο σουσάμι από πάνω. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
http://www.koolnews.gr/

Post Top Ad

.............