ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

Υπογράφηκε σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου το δημαρχείο Ηρακλείου η προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη του παραλιακού μετώπου της πόλης, από το δήμαρχο, κ. Βασίλη Λαμπρινό και τον αντιπρόεδρο του ΙΤΕ και διευθυντή του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών, κ. Βασίλη Δουγαλή.
Πρόκειται για μια μελέτη η οποία θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί σ’ ένα χρόνο, και στοχεύει στην προστασία των Ενετικών Τειχών και των παραλιακών περιοχών από το φρούριο του Κούλε μέχρι το Παγκρήτιο Στάδιο.Ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, στις δηλώσεις του τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική μελέτη η οποία θα καταγράψει τον κυματισμό στην περιοχή, το βάθος και τη μορφολογία του βυθού και θα βοηθήσει σημαντικά στην προστασία των Τειχών και του παραλιακού μετώπου.
Από την πλευρά του αντιπρόεδρος του ΙΤΕ, κ. Βασίλης Δουγαλής, εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με το ΙΤΕ, που επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, σημειώνοντας ότι το Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών και ειδικά το εργαστήριο Παράκτιας Έρευνας, θα προχωρήσει στην εκπόνηση της μελέτης στην οποία πέρα από τα στοιχεία που θα συλλεγούν θα προτείνονται και τεκμηριωμένες λύσεις.


Ο διευθυντής του Εργαστηρίου, κ. Νίκος Καμπάνης, ευχαρίστησε το Δήμο Ηρακλείου και το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που έχει δείξει στο ΙΤΕ, αναφέροντας ότι οι εργασίες για την εκπόνηση της μελέτης θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα. Όπως είπε θα γίνουν προσομοιώσεις, με βάση τον κυματισμό και θα προταθούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης, ενώ επισήμανε ότι η μελέτη θα προβλέπει και τη δημιουργία μικρών παραλιών σε κάποια σημεία του παραλιακού μετώπου, όπου το καλοκαίρι θα μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους οι Ηρακλειώτες.Στην υπογραφή παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας, κ. Γιάννης Αναστασάκης, Παιδείας κα. Μαρία Καναβάκη, και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι.   

Post Top Ad

.............