ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΜΕΧΡΙ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΜΕΧΡΙ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Παρατείνεται μέχρι τις 23 Απριλίου ο διαγωνισμός αφίσας και μαντινάδας με θέμα «Ασφάλεια και Διαδίκτυο» που διοργανώνει ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης σε συνεργασία με το 15 μελές του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνης.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές που φοιτούν σε Γυμνάσιο ή Λύκειο (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης, δημόσιο ή ιδιωτικό και διεξάγεται μετά από έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με αρ. πρωτ. 22032/Δ4/10-02-2015. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των εφήβων μαθητών για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, μέσω της συναισθηματικής εμπλοκής που επιτυγχάνεται με τη δημιουργική έκφραση.

Επίσης, μέσα στους στόχους του διαγωνισμού είναι η ενίσχυση πρωτοβουλιών από τους ίδιους τους μαθητές μέσα στη σχολική κοινότητα, ως μελλοντικούς ενεργούς πολίτες, η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μαθητών από όλη την Κρήτη, καθώς και η διάχυση και ανταλλαγή ιδεών τους μέσα από τα έργα τους. Οι άξονες θεματολογίας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο περιλαμβάνουν τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό (cyber-bullying), τον Εθισμό στο διαδίκτυο, την υπερβολική χρήση διαδικτύου και συνέπειες, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, την προστασία στους χώρους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook, myspace, τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο, τις διαδικτυακές αγορές και συνέπειες.


Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με τη βράβευση των καλύτερων έργων που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης όπου θα παρουσιασθούν οι ομορφότερες δημιουργίες. Η πρώτη διάκριση και στους δυο διαγωνισμούς (αφίσας και μαντινάδας) θα βραβευτεί με tablet για τον κάθε μαθητή, ενώ οι νικητές της δεύτερης και τρίτης θέσης για το διαγωνισμό θα λάβουν από ένα στικάκι (USB 3.0) ή ένα βιβλίο με μαντινάδες αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό και τους όρους συμμετοχής μπορεί κανείς είτε να επικοινωνήσει με την υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β/θμιας Ρεθύμνης Αντωνίου Ειρήνη (τηλέφωνο επικοινωνίας 2831022056, ηλεκτρονική διεύθυνση σταθμού: mail@ssn.reth.sch.gr) ή να επισκεφτεί την αναρτημένη σελίδαhttp://stathmos-diagonismos.weebly.com/

Post Top Ad

.............