Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΦΕΝΤΥΛΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΦΕΝΤΥΛΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Πρόσωπα σκυφτά, μάτια δακρυσμένα και χέρια τρεμάμενα. Αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την προχθεσινή ημέρα τους κατοίκους του χωριού Σφεντύλι στο νομό Ηρακλείου που βλέπουν όλη τους την ζωή να βυθίζεται στα νερά του φράγματος Αποσελέμη, η στάθμη των οποίων ολοένα και μεγαλώνει.

 


Όπως λένε οι κάτοικοι του χωριού στον φακό του Νίκου Σαράντου γράφεται «η τελευταία σελίδα του χωριού» ενώ δακρυσμένοι στην κάμερα ξεσπούν «Τι να πω γι’ αυτήν την κατάσταση, ούτε οι Τούρκοι δεν μας φέρθηκαν έτσι».

Οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να φύγουν από το χωριό Σφεντύλι ενώ χθες τα νερά έφτασαν μέχρι και την εκκλησία στην οποία έγινε και η… αποκαθήλωση.

«Η ψυχή μας είναι βαριά σήμερα. Η ημέρα είναι θλιβερή», αναφέρει ο ιερέας της εκκλησίας ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής μαζεύουν τις εικόνες και τα πράγματα της Εκκλησίας του Αγίου Θεοδώρου.Μία γυναίκα διαμαρτύρεται και δυσκολεύεται να φύγει από το Σφεντύλι και πιάνει τον ιερέα του χωριού και του λέει «Εδώ παντρεύτηκα, εδώ βάφτισα το παιδί μου, δεν μπορώ να φύγω» με τον ιερέα να την καθησυχάζει.


ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


 ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ


Post Top Ad

.............