4ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΦΥΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ 27 ΕΩΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

4ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΦΥΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ 27 ΕΩΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το Ενυδρείο Κρήτης του Ελληνικου Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών σε συνεργασία με την Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία οργανώνει στο 4ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Φυκολογίας «ΤΑ ΦΥΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ» που θα λάβει χώρα στο Ενυδρείο Κρήτης 27-29 Μαρτίου 2015.
Φύκη... Νομίζουμε ότι τα γνωρίζουμε, συνήθως μας προκαλούν ένα αίσθημα απέχθειας και φόβου επειδή χρωματίζουν σκούρο το βυθό της θάλασσας και συχνά θεωρούμε ότι είναι ένδειξη "βρωμιάς".
Όμως, τι ακριβώς είναι τα φύκη;

Τα φύκη είναι συνήθως καφετί, πράσινου ή κόκκινου χρώματος και αναπτύσσονται όλες τις εποχές του έτους, ιδιαίτερα την άνοιξη, ελεύθερα στη στήλη του νερού ή κολλημένα σε βράχια. Η ποικιλία των μορφών τους ξεπερνάει την ανθρώπινη φαντασία, από νήματα, ταινίες ή μικρά φύλλα, μέχρι βεντάλιες ή μικρούς θάμνους και ομπρέλες και μαζί με τις Ποσειδώνιες αποτελούν τη θαλάσσια βλάστηση.
Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 600 είδη μακροφυκών (φύκη ευδιάκριτα με γυμνό μάτι, που το μέγεθός τους στις ακτές μας δεν ξεπερνά τα 20-50 εκατοστά) και περισσότερα από 2000 είδη φυτοπλαγκτού (μικροσκοπικά φύκη που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι).

 

Είναι δυνατόν εμείς οι Έλληνες που ζούμε σε μια χώρα με τόσα χιλιόμετρα ακτών να αγνοούμε αυτούς τους φωτοσυνθετικούς οργανισμούς;
Την Παρασκευή 27 Μαρτίου  και ώρα 17:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ενυδρείου Κρήτη θα γίνει έναρξη του Συμποσίου με εντυπωσιακές σχετικές παρουσιάσεις, για μια βουτιά στο μοναδικό κόσμο του βυθού, αυτή τη φορά εστιάζοντας στα φύκη.
Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), Νηπιαγωγεία και Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν κατά τη διάρκεια του έτους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους.
Τέλος, την Κυριακή 29 Μαρτίου, στις Αίθουσες Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων του Ενυδρείου Κρήτης, θα γίνουν Βιωματικά Εργαστήρια με θέμα τα μακροφύκη και το φυτοπλαγκτό, για τους Εκπαιδευτικούς και τους Μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στα εργαστήρια.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2810-337788, www.cretaquarium.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ