ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΜΕΛΙΔΟΝΙ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΜΕΛΙΔΟΝΙ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Την Κυριακή 8η Φεβρουαρίου 2015 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος τέλεσε τον Αγιασμό και τα Εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Μουσείου (Κειμηλιαρχείου) της Ενορίας Αγίας Σοφίας Μελιδονίου Μυλοποτάμου.
Στα Εγκαίνια παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κυρία Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος, ο Άρχων Ιερομνήμων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Μιχαήλ Τρούλης και πολύς κόσμος.


Στην ομιλία του ο Εφημέριος της Ενορίας Μελιδονίου Αιδεσιμότατος Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Γοργοράπτης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του Μουσείου, το οποίο θα φιλοξενεί τα κειμήλια της Ενορίας.
Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος επήνεσε τον Εφημέριο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για τη φιλοκαλία και τον ζήλο που επέδειξαν με στόχο τη διαφύλαξη και ανάδειξη των τεχνουργημάτων του Ορθόδοξου Πολιτισμού του τόπου μας και εξέφρασε την επιθυμία και την ευχή το εγχείρημα αυτό να βρει και άλλους μιμητές. Ο Επίσκοπός μας προσέφερε στον π. Σταύρο επιστήθιο Σταυρό, ως αντίδωρο για το έργο και τους κόπους του.

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............