ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΡΟΥΣΟΧΩΡΙΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΡΟΥΣΟΧΩΡΙΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ

Ένα πραγματικό φςστιβάλ κρητικής κουζίνας ετοιμάζουν φέτος οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Πεδιάδος για να μπορέσουν να κρατήσουν παραδόσεις και έθιμα. ΝΑ διαφημίσουν την πιο σημαντική κουζίνα που θεωρείται από τις ωφελιμότερες παγκοσμίως. Και το σημαντικότερο ετοιμάζονται να οργανώσουν το φεστιβάλ χωρίς τη συμβολή ιδιωτών, ώστε αυτό να μη μετατραπεί σε ένα φθηνό και κενό πανηγύρι.
Μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια ο πολιτιστικός σύλλογος Αποστόλων που μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες δραστηριότητες. Ο οποίος και καλεί τους συλλόγους να πλαισιώσουν το φεστιβάλ.
"Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η Κρήτη, ο τόπος μας, είναι ένα περιβόλι γεμάτο παραδόσεις. Έτσι είναι. Έχει απ' όλα: αναρίθμητα ήθη, έθιμα, χορούς, γεύσεις, χρώματα...... που δεν πρέπει να παραμελήσουμε και να τα αφήσουμε να χαθούν.
Σκοπός μας, των πολιτιστικών Συλλόγων είναι να καταγράψουμε ότι δεν έχει ακόμα ο χρόνος καταστρέψει και να σφραγίσουμε το παρόν με το παρελθόν. Ενωμένοι με αγάπη για τον τόπο μας, να αγωνιστούμε για την πολιτιστική μας κληρονομιά με κοινό στόχο να μεταδώσουμε με σεβασμό στις νεότερες γενιές την αρχοντιά των παλαιότερων." τονίζει και συνεχίζει:

"Αυτόν τον Πολιτισμό προάγουμε και πρέπει όλοι εμείς οι αγωνιστές του πολιτισμού να στηρίζουμε με αγάπη και ανιδιοτέλεια τον κοινό μας στόχο, που κάποιες στιγμές κινδυνεύει να αλλοιωθεί! Γι'αυτό οφείλουμε μετά από κάθε μας δραστηριότητα και πρωτοβουλία να κρίνουμε το αποτέλεσμα και αν κάποιες φορές διαπιστώσουμε προσπάθεια αλλοτρίωσης και εμπορευματοποίησης των προσπαθειών μας, επιβάλλεται να αναθεωρούμε τις κινήσεις μας ώστε να τις προστατεύσουμε.

Με όλα τα παραπάνω στο μυαλό και την καρδιά μας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων, αποφάσισε φέτος να διοργανώσει την Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 10:30 το πρωί, το 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας στο Πάνθεον στα Ρουσοχώρια Πεδιάδος . ΝΑ γίνει το 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας χωρίς τη συμβολή κανενός επιχειρηματία, ώστε αυτό να μη μετατραπεί σε ένα φθηνό και κενό πανηγύρι. Προσπαθούμε χρονιά τη χρονιά να δώσουμε σε αυτό το γεγονός την σημασία που του αξίζει, καθώς η κρητική διατροφή θεωρείται από τις ωφελιμότερες παγκοσμίως και να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τις επόμενες γενιές κάνοντάς τες κοινωνούς σε αυτήν την «ιεροτελεστία» της κουζίνας.

Είμαστε αληθινά ευτυχισμένοι γιατί σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε πολλούς αρωγούς, ξεκινώντας από την οικογένεια Παπουτσάκη που μας παραχωρεί το χώρο, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού που μας βοηθούν πολύ, την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζουν.
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............