ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ! - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ!Το μαγείρεμα δε θέλει κόπο αλλά τρόπο! Αν θέλετε να γίνετε καλές μαγείρισσες και όλοι να γλείφουν τα δάχτυλά τους με τα πεντανόστιμα πιάτα σας τότε ένα είναι το μόνο σίγουρο: Θα πρέπει να διαβάζετε και να ενημερώνεστε για τα βασικά cook tips. Επιπλέον, ανοίξτε τους ορίζοντές σας και ψάξτε εναλλακτικές συνταγές των κλασικών πιάτων. Μικροί και μεγάλοι θα ενθουσιαστούν.
Πάμε όμως στο σημερινό μας θέμα που δεν είναι άλλο από το μέγα ερώτημα: «Πώς θα βγει η μπριζόλα ζουμερή και μαλακή». Ακολουθήστε τα παρακάτω tips που θα σας λύσουν τα χέρια:
- Βγάλτε την μπριζόλα από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την μαγειρέψετε! Πριν την βάλετε στο τηγάνι, στο ταψί ή στη σχάρα, βεβαιωθείτε πως η μπριζόλα είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μην ψήνετε ποτέ το κρέας σας σε υψηλές θερμοκρασίες καθώς με τον τρόπο αυτό θα ξεραθεί σύντομα. Προτιμήστε μέτριες θερμοκρασίες και φυσικά μη γυρίζετε πολλές φορές την μπριζόλα πλευρά καθώς έτσι θα χάσει τους χυμούς της.
- Αφού τελειώσετε με το ψήσιμο, τυλίξτε την μπριζόλα με αλουμινόχαρτο και αφήστε την να ξεκουραστεί για περίπου πέντε λεπτάκια στον πάγκο της κουζίνας. Με αυτόν τον τρόπο θα τη βοηθήσετε να διατηρήσει τους χυμούς της.

*Εxra tip: Για ακόμη πιο μαλακή μοσχαρίσια μπριζόλα, παίρνετε ένα ακτινίδιο και το λιώνετε πάνω στην άψητη μπριζόλα. Το αφήνετε έτσι για περίπου δύο ώρες και έπειτα αφαιρείτε τα υπολείμματά του με τα χέρια σας. Αλατοπιπερώνετεκαι την ψήνετε ως είθισται. Το tip αυτό θα σας χαρίσει ακόμη πιο ζουμερές μπριζόλες.http://mikroskopio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............