Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΦΕΡΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΦΕΡΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Δυνατός ανεμοστρόβιλος κατάστρεψε θερμοκήπια και καλλιέργειες.
Στην περιοχή δυτικά της Ιεράπετρας,  πολλές οικογένειες αγροτών σε έκταση θερμοκηπίων περισσότερη των 50 στρεμμάτων, είδαν τις περιουσίες τους και τις καλλιέργειες τους, κατεστραμμένες από τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο.

Η απογοήτευση και η απόγνωση είναι μεγάλη, δεδομένης και της μέχρι σήμερα κακής παραγωγικής χρονιάς, αφού καταγράφονται οι χαμηλότερες τιμές για όλα τα προϊόντα και για τόσο διάστημα, τα πολλά τελευταία χρόνια.
Τώρα όλες τους οι ελπίδες, είναι στις γρήγορες ενέργειες που θα πρέπει από αύριο κιόλας να αναλάβει ο ΕΛΓΑ και να αποζημιώσει σύντομα όλους τους πληγέντες, που δεν έχουν προλάβει να πουλήσουν ούτε ένα μέρος της παραγωγής τους

Σύμφωνα με τον υπάρχον κανονισμό, όσοι είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ δικαιούνται αποζημίωση για τις πάγιες εγκαταστάσεις από τα ΠΣΕΑ, που γνωρίζουμε καλά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και το μεγάλο χρονικό διάστημα που απαιτείται, και για την παραγωγή από τον ΕΛΓΑ, που είναι υποχρεωμένος να τις καταβάλει το αργότερο σε τρεις μήνες από την καταγραφή τους.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη ειδοποιηθεί και καλούνται όσοι επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο, αύριο το πρωί να πάνε στο Δημαρχείο και να κάνουν μία σχετική αίτηση στο τμήμα του ΟΓΑ, ώστε να γίνει η αναγγελία και να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία που προβλέπεται.
Κατανοούμε την κατάσταση των συμπολιτών μας, η ελπίδα όμως δεν πρέπει να εγκαταλείπει κανένα, τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και καλούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές, να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση όλων των πληγέντων”.


http://www.cretalive.gr/
ΦΩΤ - CRETEFOCUS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............