3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ- ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ- ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι για άλλη μια χρονιά συνεχίζουμε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας ζωντανά και να μεταδώσουμε την αρχοντιά των παλαιοτέρων στις νεότερες γενιές. Σας προσκαλούμε στο 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα δεξιώσεων ΠΑΝΘΕΟΝ στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος την Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 10.30 π.μ. που τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την ευγενική χορηγία της οικογενείας Παπουτσάκη.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων με τη συμπαράσταση των Πολιτιστικών Συλλόγων Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού, σας καλούν σε παραδοσιακά Γαστρο…μαγειρέματα στο 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας. Επιπλέον, πάντα με οδηγό την παράδοση καλούμε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Κρήτης να αγκαλιάσουν την εκδήλωση και να παρουσιάσουν στο Φεστιβάλ ένα παραδοσιακό φαγητό και ένα γλυκό με υλικά που προσφέρει η Κρητική ύπαιθρος που αποτελούν και τη βάση για το θαύμα της κρητικής κουζίνας Με είσοδο ελεύθερη τα μέλη και οι φίλοι των Πολιτιστικών Συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά: Ομιλία της κ. Αναστασίας Μαρκάκη, Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης με θέμα «Η κρητική Διατροφή από το χθες στο σήμερα»
Παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών από το Λαογραφικό Όμιλο Λάζαρου και Μανόλη Χνάρη
Μουσικά ακούσματα από παραδοσιακές ορχήστρες του τόπου μας
Φωτογραφικό υλικό από το 1ο και 2ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας,
Παραδοσιακά Γαστρο…μαγειρέματα και
να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά εδέσματα.
. Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από την αγαπημένη δημοσιογράφο Βούλα Νεονάκη. Η αξιολόγηση των εδεσμάτων θα γίνει από ειδική Κριτική Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν: μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης,ο pastry chef του ζαχαροπλαστείου γκλόρια Θέμος Ρήγας, ο chef και ιδιοκτήτης της Cretan Food News Χρήστος Ι. Λάπας , ο executive chef Πέτρος Κοσμαδάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών Ν. Ηρακλείου Λευτέρης, Σουλτάτος και η Επίκουρη Καθηγήτρια του Tμήματος Διατροφής κ Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Αναστασία Μαρκάκη.

Καλούμε όλους εσάς να συμμετάσχετε με τα εκλεκτά εδέσματα του τόπου σας και τις πατροπαράδοτες συνταγές σας .Η συμμετοχή σας είναι δωρεάν. Προθεσμία για να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι 17/2/2015 στη Λένα Ηγουμενάκη
Τηλ. 6937493930
email: lena.igou@hotmail.com η στο Γιώργο Μαυραντωνάκη Τηλ. 6978332760
email: g.mavra1@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............