'Αγνωστοι δράστες εισέβαλαν στον Ναό τις πρώτες πρωινές ώρες και έβαλαν στο στόχαστρο τους  τα τάματα των πιστών που υπήρχαν σε μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου έξω από το ιερό. Αφού έσπασαν το προστατευτικό τζάμι της εικόνας, άρπαξαν διάφορα κοσμήματα, μερικά δαχτυλίδια και ένα χρυσό σταυρό σύμφωνα με την γυναίκα που φροντίζει για την καθαριότητα της εκκλησίας. Η γυναίκα αυτή, η Πόπη, ήταν και η πρώτη που αντιλήφθηκε την κλοπή, όταν έφτασε στην εκκλησία το πρωί για να φροντίσει για την κηδεία που θα γινόταν εκεί το μεσημέρι.
Αμέσως ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης ειδοποίησε την αστυνομία και την πρώτη αυτοψία έκανε ήδη ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος στα Ανώγεια, για να ακολουθήσει η σήμανση από το Πέραμα που θα ελέγξει για δαχτυλικά αποτυπώματα και τυχόν σεσημασμένους δράστες. Να σημειώσουμε ότι η πόρτα του Ναού παραμένει πάντα ξεκλείδωτη όλα αυτά τα χρόνια.
Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται να ξεχειλίσει την οργή των κατοίκων και προστίθεται σε μια σειρά άλλων γεγονότων με πιο πρόσφατη την αφόδευση σε εικόνες στο  Ναό της Αναλήψεως στην Νίδα. Όλοι πλέον ζητούν από την αστυνομία να συλλάβει τους δράστες εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο το ενδεχόμενο η δράση αυτών των ανίερων και βέβηλων να συνεχιστεί.


Πηγή: anogi.gr