ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

Στο 24ο και 31ο Δημοτικά Σχολεία ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός
Συνομίλησε με μαθητές για το πράσινο και το περιβάλλον


Με ένα θερμό καλωσόρισμα, αποτυπωμένο και στο χαρτί, οι μαθητές του δεύτερου τμήματος της Τετάρτης τάξης του 31ου Δημοτικού και οι εκπαιδευτικοί τους , υποδέχτηκαν το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό και τους αντιδημάρχους κ. κ. Μαρία Καναβάκη και Πέτρο Ινιωτάκη στο σχολείο τους.

Είχαν προηγηθεί χειρόγραφες επιστολές των μικρών μαθητών προς το Δήμαρχο που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση ,για διάφορα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και κυρίως εξέφρασαν την ανάγκη δημιουργίας ενός βοτανικού κήπου με αρωματικά φυτά και βότανα της Κρήτης στο πάρκο Γεωργιάδη ενώ ζήτησαν και  καλλωπισμό του μικρού πάρκου που γειτονεύει με το σχολείο τους πίσω από την οδό Γερωνυμάκη.
Συγκινημένος ο κ. Λαμπρινός συνομίλησε μαζί τους για πολλή ώρα και άκουσε προσεκτικά να καταθέτουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους αλλά και το μήνυμα προς όλους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος αφού τους έδωσε συγχαρητήρια για την ευαισθησία τους, εξήγησε τι σημαίνει ανακύκλωση στην πράξη και ποια βήματα χρειάζεται να γίνουν για να μπορεί να γίνεται σωστά ο διαχωρισμός των υλικών.
Επίσης, τόνισε στα παιδιά ότι ,στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η αναβάθμιση του πρασίνου της πόλης ,προσπάθεια που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία και με το δίκτυο εθελοντών.

Το αίτημα των μαθητών για τη δημιουργία βοτανικού κήπου όπως ανέφερε ο κ. Λαμπρινός θα ικανοποιηθεί άμεσα και μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Ινιωτάκης πρότεινε να τον υιοθετήσει το τμήμα τους αποδίδοντάς του και όνομα.
Επίσης ο κ. Ινιωτάκης επισκέφθηκε και το πάρκο δίπλα στο σχολείο στο οποίο σύμφωνα με την επιθυμία των μαθητών θα καλλωπισθεί και θα φυτευτούν νέα δέντρα.
Το 31ο Δημοτικό σχολείο συστεγάζεται με το 24ο στο ιστορικό κτίριο της οδού Γερωνυμάκη που λειτούργησε στο παρελθόν ως Βρεφοκομείο και οι διευθυντές τους κ .κ Μανόλης Μπελαδάκης και Τερψιχόρη Βαρδιάμπαση ξενάγησαν τον κ. Λαμπρινό και τους αντιδημάρχους στους χώρους του ενώ αναφέρθηκαν και στα προβλήματα που υπάρχουν και κυρίως την έλλειψη χώρων.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Καναβάκη και οι υπηρεσίες του δήμου θα εξετάσουν όλα τα θέματα ώστε να δοθεί λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............