ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΦΥΤΕΨΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ ΑΥΡΙΟ... ΕΚΑΝΑN ΠΡΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΛΟΥΔΙΑΝΩΝ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΦΥΤΕΨΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ ΑΥΡΙΟ... ΕΚΑΝΑN ΠΡΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΛΟΥΔΙΑΝΩΝ ΧΑΝΙΩΝ


Με το σύνθημα “Φύτεψε ένα δέντρο σήμερα για να έχεις ένα δάσος αύριο”, το Νηπιαγωγείο Καλουδιανών διοργάνωσε το πρωί της Τρίτης 25 Νοεμβρίου   δενδροφύτευση στην αυλή του Νηπιαγωγείου και στον προαύλιο χώρο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου στα Καλουδιανά.
Επρόκειτο πραγματικά για μια γιορτή παιδείας και οικολογικού πολιτισμού, κατά την οποία φυτεύθηκαν αρκετά δεντράκια, είδη που ευδοκιμούν στην περιοχή.
Για τη δενδροφύτευση συνέπραξαν το Δασαρχείο Χανίων, ο Δήμος Κισάμου, η ενορία Καλουδιανών, ο Σύλλογος Γυναικών Καλουδιανών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Πριν την έναρξη της δεντροφύτευσης οι μαθητές ενημερώθηκαν  από τη δασοπόνο κα Κουλιζάκη  Όλγα και τον δασοφύλακα κ. Δασκαλάκη Γιώργο για τη σημασία των φυτών για τον άνθρωπο, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την αξία της δενδροφύτευσης.
Τα παιδιά μας, με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό συμμετείχαν σε όλη τη διαδικασία. Αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, έσκαψαν με τα φτυαράκια τους, φύτεψαν τα δεντράκια και τα πότισαν με τα κουβαδάκια τους. Ολα τα δέντρα υιοθετήθηκαν από τους μικρούς μας μαθητές οι οποίοι και υποσχέθηκαν ότι θα τα αγαπούν και θα φροντίζουν. Μετά τη δενδροφύτευση, ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα από τον Σύλλογο Γυναικών Καλουδιανών. Στη δράση παρευρέθηκαν και τοπικοί φορείς της περιοχής όπως η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλουδιανών κα Σοφία Τσουρή αλλά και γονείς του Νηπιαγωγείου .
Στόχος της δράσης αυτής, ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος, η καλλιέργεια της αξίας του εθελοντισμού, η καλλιέργεια του ομαδοσυνεργατικού πνεύματος, η ανάπτυξη της αίσθησης ενότητας του ανθρώπου με το περιβάλλον, καθώς και η ανεκτίμητη αξία που έχει το πράσινο για την ποιότητα της ζωής όλων μας.Οταν τα παιδιά συμμετέχουν σε τέτοιες οικολογικές δράσεις, συνειδητοποιούν από μικρά πως η προστασία και η φροντίδα του περιβάλλοντος μας αφορά όλους!!!
Ευχαριστούμε θερμά: το Δασαρχείο Χανίων που μας προσέφερε τα δεντράκια, τη δασοπόνο κα Ολγα Κουλιζάκη και τον δασοφύλακα κ. Δασκαλάκη Γιώργο που με τόσο όμορφα και απλά λογάκια εξήγησαν στους λιλιπούτειους μαθητές μας την αξία της δενδροφύτευσης και μας βοήθησαν στην όλη διαδικασία.
Την Ενορία Καλουδιανών και τον αιδεσιμότατο Μιχαήλ Ψαράκη που μας βοήθησε σε όλη τη διοργάνωση της δενδροφύτευσης.
Τον Δήμο Κισάμου και την κα Δέσποινα Σάιτα που ανέλαβαν να μας φέρουν τα δεντράκια από το Δασαρχείο Χανίων.
Τον Σύλλογο Γυναικών Καλουδιανών για τις νόστιμες λιχουδιές που μας κέρασαν καθώς και την πρόεδρο του Συλλόγου κα Δέσποινα Σάιτα και την αντιπρόεδρο κα Κατερίνα Δερμιτζάκη για τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στην περιβαλλοντική μας δράση.
Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και όλους τους γονείς του Νηπιαγωγείου μας που βοήθησαν στη δενδροφύτευση.

Με εκτίμηση:
Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Καλουδιανών,
Οι εκπαιδευτικοί:
Παπαχαραλάμπους Στέλλα, Κουτούση Νίνα.
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............