ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΛΙΕΙΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΛΙΕΙΣ

Σε μία σημαντική πρωτοβουλία για την προστασία του κόσμου του βυθού της ανατολικής Κρήτης έχει προχωρήσει ο Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου, αντιπλοίαρχος Σπύρος Αγγελάκης, με τη διανομή ενός ερωτηματολογίου σε όλους τους αλιείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σχετικά με την καταστροφική δράση του λαγοκέφαλου.
Συγκεκριμένα ο Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου έχει διανείμει σε όλους τους Συλλόγους Επαγγελματιών αλιέων της περιοχής, αλλά και της Σητείας και της Ιεράπετρας, ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο καλούνται να απαντήσουν σχετικά με το συγκεκριμένο είδος ψαριού.
Μέσα στο έντυπο αυτό περιλαμβάνονται ερωτήσεις, που αφορούν τόσο στις επιπτώσεις που έχει ο ερχομός του ψαριού αυτού στις θάλασσες μας όσο και το αν έχει ήδη παρατηρηθεί μείωση των πληθυσμών άλλων ψαριών και ιδιαίτερα των λεγόμενων κεφαλόποδων, στα οποία είναι λάτρης το λαγοκέφαλο.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ, ο Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου Σπύρος Αγγελάκης, η προσπάθεια αυτή γίνεται προληπτικά, καθώς ουδέποτε έχει υπάρξει μέριμνα από κάποιον αρμόδιο φορέα για το σοβαρό αυτό θέμα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα παμφάγο θαλάσσιο οργανισμό, ο οποίος δεν έχει κάποιο εχθρό στη θάλασσα της Μεσογείου, γι'αυτό και πολλαπλασιάζεται ανεξέλεγκτα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Όπως επισημαίνει ο ίδιος, η καταστροφική δράση του συγκεκριμένου ψαριού έχει συνέπειες τόσο για τον θαλάσσιο κόσμο όσο και για τους αλιείς, οι οποίοι θα υποστούν σοβαρό πλήγμα στο επαγγέλμα τους, όταν δε θα υπάρχουν ψάρια για να ψαρέψουν.


Ο κ. Αγγελάκης καλεί όλους τους αλιείς να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο αυτό μέχρι το τέλος του μήνα και στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά, θα δοθούν στους Προέδρους των Συλλόγων των Αλιέων, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τα παρουσιάσουν στους αρμόδιους τοπικούς φορείς, προκειμένου να υπάρξει μία συλλογική κίνηση προστασίας των οργανισμών, που ζουν και αναπτύσσονται στα νερά μας. 
www.ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............