ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, μετά από πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου του, όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή του Μουσείου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Μωυσή Μυλωνά, ενώ ξεναγήθηκε στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες όπου φιλοξενούνται διάφορα είδη από την πανίδα και τη χλωρίδα της Κρήτης και άλλων περιοχών της χώρας.


Όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος, αναδεικνύεται με εντυπωσιακό και καινοτόμο τρόπο, το φυσικό περιβάλλον της  Μεσογείου με έμφαση στην Ελλάδα και την Κρήτη, ενώ εντυπωσιάστηκε και από την έκθεση των «Απολιθωμάτων» που περιλαμβάνει δείγματα απολιθωμένων οστών από την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο, διαφόρων γεωλογικών περιόδων, ανάμεσά τους κι απολιθώματα από τον ελέφαντα της Κρήτης.

Ο κ. Λαμπρινός αλλά και οι αντιδήμαρχοι που τον συνόδευαν κα Μαρία Καναβάκη, κ. Πέτρος Ινιωτάκης και κ. Χάρης Μαμουλάκης, έζησαν την εμπειρία ενός σεισμού 8,9 ρίχτερ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Οι επισκέπτες καθισμένοι σε θρανία βιώνουν προσομοιώσεις πραγματικών σεισμών και μαθαίνουν τρόπους προστασίας

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Μυλωνάς και οι συνεργάτες του, ενημέρωσαν το Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσείο, πολλά από τα οποία θα επιλυθούν άμεσα. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το επιστημονικό έργο που γίνεται στο Μουσείο το οποίο αξίζει τη στήριξη όλων μας», δήλωσε ο κ. Λαμπρινός.Παράλληλα θα δρομολογηθεί η αναβάθμιση και διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου βόρεια του Μουσείου ώστε να δοθεί η δυνατότητα περιπάτου στους πολίτες, ένα έργο για το οποίο, όπως είπε ο κ. Μαμουλάκης, υπάρχει έτοιμη μελέτη ενώ θα εξετασθεί και η διαμόρφωση διάβασης πεζών για τους επισκέπτες από την παραλιακή Λεωφόρο.

Επίσης συζητήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου που ανήκει κατά ένα μεγάλο μέρος στο Δήμο Ηρακλείου, με τον κ. Ινιωτάκη να προωθεί μελέτη για ένταξη του έργου σε ευρωπαϊκά προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή του δήμου στην ολοκλήρωση του Μουσείου αφού πολλές αίθουσες δεν λειτουργούν.Στη σύσκεψη συμμετείχαν από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας εκτός του κ. Μυλωνά οι κύριοι, Χαρ. Φασουλάς, Αικ. Βορεάδου, Πέτρος Λυμπεράκης, Μιχ. Προμπονάς, Νίκος Πουλακάκης, Μανόλης Αβραμάκης και Κλαίρη Γεωργιλά.

Η διοίκηση του ΜΦΙ Κρήτης έδωσε στο δήμαρχο Ηρακλείου την τελευταία έκδοση του Μουσείου με τίτλο: «Κρήτη. Μια Ήπειρος ένα Νησί». Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............