ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ - ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΛΑΣΙΘΙΩΤΑΚΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ - ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΛΑΣΙΘΙΩΤΑΚΗ


Το μεγάλο στοίχημα στην Ελλάδα της κρίσης 

“Τα ψέματα δεν είναι για εμάς” ένα βιβλίο από τη δημοσιογράφο της “Π” Πέλλα Λασηθιωτάκη 

Όλα εκτυλίσσονται στην Κρήτη, κυρίως το Ηράκλειο, με φόντο της οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στη σύγχρονη Ελλάδα. 

Η ιστορία και τα πρόσωπα είναι φανταστικά, όμως εξαιρετικά οικεία στον αναγνώστη που νιώθει ότι πρόκειται για πραγματική ιστορίαΈνα μυθιστόρημα με ανθρώπους όπως εμείς, που βιώνουν την οικονομική κρίση η οποία ανελέητα εισέβαλε στη ζωή μας, είναι το θέμα του πρώτου βιβλίου ενός δικού μας ανθρώπου, της συναδέλφου Πέλλας Λασηθιωτάκη. «Τα ψέματα δεν είναι για εμάς» είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος, με πρωταγωνιστές ανθρώπους που αγωνιούν, ελπίζουν, κουράζονται, λυγούν, όμως σηκώνονται ξανά, κάνουν λάθη, τα πληρώνουν ακριβά και τελικά κάποιοι καταφέρνουν να λυτρωθούν… Όλα εκτυλίσσονται στην Κρήτη, κυρίως το Ηράκλειο, με φόντο της οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στη σύγχρονη Ελλάδα. Η ιστορία και τα πρόσωπα είναι φανταστικά, όμως εξαιρετικά οικεία στον αναγνώστη που νοιώθει ότι πρόκειται για πραγματική ιστορία. 

Μπορούμε να μετατρέψουμε σε θετική, την αρνητική ενέργεια που μας περιβάλλει; Αυτό είναι «το μεγάλο στοίχημα» του βιβλίου που τελικά δίνει μια ισχυρή δόση αισιοδοξίας, την οποία όλοι έχουμε ανάγκη. 

Το βιβλίο της Πέλλας Λασηθιωτάκη που εργάζεται στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ από το 1990, αναμένεται να είναι έτοιμο το Δεκέμβριο. 

Είναι αφιερωμένο «στους γιατρούς που σέβονται το λειτούργημά τους, στους οποίους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!». 

Την επιμέλεια του εξώφυλλου έκανε ο Γιάννης Χαρκούτσης. Οι διορθώσεις έγιναν από την Καλλιόπη Λασηθιωτάκη. 

Η εκτύπωση γίνεται από την ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ και την κεντρική διάθεση του βιβλίου θα έχει το βιβλιοπωλείο Γεωργαντωνάκη. Η περίληψη του μυθιστορήματος

Η Μαριάννα κατάφερε, επιτέλους, να γίνει γιατρός και εργάζεται σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο. Εκπλήρωσε τα όνειρά της με τη «βοήθεια» ενός… νοητού τροχού που μετατρέπει την αρνητική ενέργεια σε θετική και λόγω της «επαφής με την αιωνιότητα», τα δυο μεγάλα στηρίγματα τα οποία είχε επινοήσει στα σκληρά χρόνια της εφηβείας. Εσωτερικά, αντλούσε δύναμη από αυτά, δούλευε σκληρά και είχε πάντα στο πλάι τη μητέρα της. 

Συναντά τον έρωτα στα μάτια ενός νέου εύπορου αρχιτέκτονα, με τον οποίο δημιουργεί τη δική της οικογένεια. Ζει ευτυχισμένη αν και, πάντα, φοβάται «ένα μεγάλο χέρι» που θα της πάρει, ξανά, την ευτυχία και θα την αφήσει «στο κενό». 

Η οικονομική κρίση διεισδύει όμως και στο δικό της σπίτι μεταβάλλοντας συμπεριφορές και αποκαλύπτοντας χαρακτήρες. 

Ένας παράνομος έρωτας, αποτέλεσμα ελαστικών σχέσεων, και το φονικό που ακολούθησε ως συνέπεια επισφαλών κοινωνικών προτύπων, έμελλε να της αλλάξουν τη ζωή και να την οδηγήσουν σε αδιέξοδο. 

Η κάθαρση έρχεται μέσα από τις αστάθμητες δυνάμεις του ανθρώπινου παράγοντα, που ξεπερνούν στρατηγικές, τακτικές και προβλέψεις, ακόμα και μετά τη διάπραξη του τέλειου εγκλήματος. 

Όλα εκτυλίσσονται με φόντο τις οικονομικές και τις κοινωνικές εξελίξεις στη σύγχρονη Ελλάδα (1999 – 2014). Την Ελλάδα των «αναξιοπαθούντων» που βρίσκει, τελικά, τους δικούς της δρόμους αντίστασης. 

Η Μαριάννα βρίσκει κι εκείνη το «μίτο της Αριάδνης», ακούγοντας τη βουή του κόσμου, στα πράσινα μάτια ενός άντρα που αχνοφαίνονται στο μισοσκόταδο, ενώ βρίσκεται μέσα σε ένα μεταγωγικό όχημα της αστυνομίας. 

http://www.patris.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............