Συνεχίζεται η έκθεση με έργα του Δ. Θεοτοκόπουλου στο Μόναχο Μεγάλο το ενδιαφέρον των Κρητικών ομογενών - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Συνεχίζεται η έκθεση με έργα του Δ. Θεοτοκόπουλου στο Μόναχο Μεγάλο το ενδιαφέρον των Κρητικών ομογενώνMε μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η έκθεση στο Μόναχο της Γερμανίας για τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Δοµήνικου Θεοτοκόπουλου που πλαισιώνεται και από άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 Την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της έκθεσης είχαν ο Κρητικός Σύλλογος Μονάχου και Περιχώρων και η Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων με την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου που απέστειλε και τα αντίγραφα των έργων του μεγάλου Κρητικού.

Μάλιστα η επιτυχία της έκθεσης, που ξεκίνησε τη λειτουργία της 2 Νοεμβρίου, είναι τόσο μεγάλη που οι σύλλογοι ζητούν από το Δήμο την παράτασή  της αλλά και την προβολή των έργων και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας.Καθημερινά επισκέπτονται το χώρο όπου στεγάζεται η έκθεση πλήθος κόσμου ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν επιδείξει  μαθητές και εκπαιδευτικοί  Ελληνικών  σχολείων από το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.


 Η παρουσίαση των συνολικά 38 έργων που για πρώτη φορά αναρτήθηκαν στη
Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο, τον Αύγουστο 2014, γίνεται στους
χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων
«Πολιτιστικό Κέντρο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» του Μονάχου. Πρόκειται για έργα που δημιούργησε ο καλλιτέχνης κατά τη διαμονή του στην Κρήτη, Ιταλία και Ισπανία.Παράλληλα µε την έκθεση των φωτοαντιγράφων µε έργα του El Greco, στη
βιβλιοθήκη του πρώτου ορόφου του Πολιτιστικού Κέντρου λειτουργεί και έκθεση
εικαστικής δημιουργίας με 20 κέρινα έργα και µε τίτλο Εκδηλώσεις Ελ Γκρέκο – Μόναχο «Και σέβων ού παύσοµαι την ύλην, δι' ής η σωτηρία µου είργασται»
της καλλιτέχνιδας Χρύσας Βαθιανάκη.

Στον ίδιο χώρο µε τα κέρινα δηµουργήµατα, εκτέθηκαν αγιογραφίες του  Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και βυζαντινές αγιογραφίες.
Στον προθάλαμο της βιβλιοθήκης, παρουσιάστηκε και έκθεση παιδικής ζωγραφικής των ΚΔΑΠ Ηρακλείου, µε αναφορά στη ζωή και το έργο του Κρητικού ζωγράφου  .Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............