Παγκόσμιο βραβείο σε Ανωγειανό συγγραφέα για τη «Διπλή Απαγωγή» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Παγκόσμιο βραβείο σε Ανωγειανό συγγραφέα για τη «Διπλή Απαγωγή»

Το Α΄Παγκόσμιο Βραβείο λογοτεχνίας του 5ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού προ τιμή της Βίκης Ζαχαρίου και Δημήτρη Μανιού για το διήγημα-μυθοπλασία η “ΔΙΠΛΗ ΑΠΑΓΩΓΗ” απονεμήθηκε στις 22 Νοεμβρίου στον ανωγειανό συγγραφέα κ.Μανόλη Δακανάλη από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδας, σε εκδήλωση που έγινε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.
Την απονομή  έκανε ο κ.Φωτίου Φωτίου Επίτροπος Προεδρίας της Κύπρου και πρώην Υπουργός Άμυνας.

Το διήγημα  η ” ΔΙΠΛΗ ΑΠΑΓΩΓΗ” αποτελεί μια πραγματική ιστορία που συνέβει τα χρόνια 1946-48 εν μέσω του Εμφυλίου Πολέμου στα Ανώγεια Μυλοποτάμου. Ένας ζωηρός Ανωγειανός νέος απήγαγε την εκλεχτή της καρδιάς του και την στεφανώθηκε κρυφά σε ένα σπίτι. Ο πατέρας της νύμφης σε λίγες μέρες του πήρε πίσω την κόρη του με τη βοήθεια συγγενών, της Χωροφυλακής και άλλων. Μετά παρέλευση δυο χρόνων μια παγερή νύχτα του Γενέρη ο άντρας της πλέον την απήγαγε νύχτα μέσα από σπίτι της. Η νύμφη ζει στα Ανώγεια σε μεγάλη ηλικία και έκαναν μια υπέροχη πολύτεκνη οικογένεια.
Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο ολόκληρο το διήγημα το οποίο θα σας παρουσιάσει και η ΑνωΓη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον πολυπράγμων και πάντα δραστήριο Μανόλη και του ευχόμαστε καλή δύναμη για τη συνέχεια.
Πηγή: anogi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............