ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ? - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ?

Ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία του νησιού Χρυσή, είναι το κεδροδάσος που εκτείνεται στο κέντρο του. Το δάσος με τους κέδρους έχει έκταση 350 στρέμματα με μέσο όρο 14 δένδρα ανά στρέμμα και μέση ηλικία δένδρων τα 200 χρόνια.
Εδώ και δύο μήνες όμως, έχουν διαπιστωθεί κάποιοι ξεροί κέδροι, ευτυχώς μέχρι τώρα λίγοι στον αριθμό, που κάνουν τους αρμοδίους να αναζητούν την αιτία του κακού. Κάποιοι γνώστες του νησιού αλλά και συχνοί επισκέπτες κάνουν λόγο για ένα ζουζούνι που έχει ξεκινήσει και προσβάλλει σιγά-σιγά τους κέδρους αλλά με έντονη μεταδοτικότητα.


Από την πλευρά της η Δασική υπηρεσία Λασιθίου επισημαίνει ότι δεν έχουν εντοπίσει κάποιο μύκητα και για το λόγο αυτό, για να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα πρέπει στο σημείο να γίνει αυτοψία από ειδικούς. Έτσι, ειδικοί ερευνητές πρέπει να έχουν γνώση του προβλήματος, γι΄ αυτό και η υπηρεσία απευθύνθηκε εγγράφως στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στη διοίκηση του ΕΘΙΑΓΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδιαφέρον για την έρευνα του φαινομένου, αλλά να μην υπάρχει κονδύλι που θα καλύψει τη μεταφορά των επιστημόνων από την Αθήνα στην Ιεράπετρα και στη συνέχεια στο νησί! Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώθηκε για το ζήτημα και πήρε την πρωτοβουλία να καλύψει τα έξοδα. Οι εξελίξεις αναμένονται, πιστεύοντας ότι ο χρόνος που ήδη έχει χαθεί λόγω γραφειοκρατίας, να μη σταθεί το μεγάλο πρόβλημα για την εξάπλωση κι άλλων ξερών κέδρων.


radiolasithi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............