21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΟΥΧΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΟΥΧΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Στις 21 Νοεμβρίου εορτάζεται η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμπίπτει με τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, πολιούχου της πόλεως των Χανίων.
Παραθέτουμε το κατωτέρω πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα γίνουν στα Χανιά και παρακαλούμε να παραστείτε σ’ αυτές.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Α.  ΓΕΝΙΚΑ
Από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ήλιου της Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και   Ι. Δ. της πόλης των Χανίων.
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Πολεμικών Πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι της Σούδας, το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου 2014.

Β.  ΕΙΔΙΚΑ
06.30 - 10.30       Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία 
08.30                    Επίσημη έπαρση της σημαίας στο φρούριο Φιρκά            

10.45                    Λιτάνευση της  Θαυματουργής  Εικόνας της Θεοτόκου
Διαδρομή Λιτανείας: Αναχώρηση από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων, Χάληδων, Πλατεία 1866, Λεωφ. Κυδωνίας (Ακολουθία της αρτοκλασίας έμπροσθεν του Δημαρχείου), Ν. Πλαστήρα, Πλατεία Αγοράς (Δέηση), Πλατεία Μαρκοπούλου, Τσουδερών, Ποττιέ, Καραολή Δημητρίου και Χάληδων γωνία (Δέηση), επιστροφή στον Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων.
11.45                 Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό για την ημέρα των Ενόπλων
                        Δυνάμεων.
                        Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας
Μετά την Δοξολογία ακολουθεί:
Επιμνημόσυνη Δέηση  στο Ηρώο της Πόλης (Πάρκο Ειρήνης & Φιλίας)

Κατάθεση στεφάνων
Ενός λεπτού σιγή
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου


19:00                                Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου και στην Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, με συναυλία και ομιλίες, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (θα σταλούν ξεχωριστές προσκλήσεις)
 
Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, τα της απόδοσης τιμών ο Ναύσταθμος Κρήτης και τα της τάξεως η Αστυνομική Δ/νση Χανίων. Παρακαλείται ο Δήμος Χανίων για την καθαριότητα της πλατείας του Μητροπολιτικού Ναού, για την εγκατάσταση μικροφωνικής συσκευής και για την καθαριότητα στο χώρο του Ηρώου. Την ευθύνη για την παράταξη και τον συντονισμό των σχολείων και των πολιτικών τμημάτων που θα συμμετέχουν στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας θα έχει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, κ. Μανούσος Μαραγκάκης, βοηθούμενος από τον Υπεύθυνο της Ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Γιώργο Λεβεντάκη. Τον συντονισμό των εκδηλώσεων από την πλευρά της Π.Ε. Χανίων θα έχουν ο Ειδικός Συνεργάτης της Π. Ε. Χανίων, κ. Σήφης Μαρκάκης, και η Υπεύθυνη Τύπου &  Δημ. Σχέσεων της Π. Ε. Χανίων, κα Ρούλα Οικονομάκη, με βοηθούς τελετάρχες στον Μητροπολιτικό Ναό και στο χώρο του Ηρώου, τον υπάλληλο της Π. Ε. Χανίων, κ. Μιχάλη Καζαλάκη, όπως και υπάλληλο οριζόμενο από το Δήμο Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............