ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΖΗΤΑΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΖΗΤΑΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Αλλαγή στο πειθαρχικό δίκαιο για τα «εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής»

Τροπολογία θα καταθέσει στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας που θα προβλέπει αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο ώστε να τίθενται αυτοδίκαια σε αργία οι εκπαιδευτικοί κατά των οποίων ασκείται ποινική δίωξη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, αντίθετα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο απαιτείται αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη.
Τα παραπάνω προκύπτουν από σημερινές δηλώσεις του Υπουργού στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα περιλαμβάνονται στην τροπολογία και τα ακόλουθα:

Οι εν λόγω πράξεις θα χαρακτηρίζονται ευθέως στο πειθαρχικό δίκαιο ως «εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής» και όχι ως «αναξιοπρεπής συμπεριφορά προς την Υπηρεσία» όπως χαρακτηρίζεται σήμερα.
Αν σε εκπαιδευτικό ή διοικητικό υπάλληλο σχολείου επιβληθεί οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή –πλην της οριστικής παύσης- για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής και σε ότι αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης δεν ασκηθεί ποινική δίωξη ή το αδίκημα παραγραφεί ή τεθεί στο αρχείο, ο εκπαιδευτικός μετατάσσεται υποχρεωτικά σε θέση εκτός σχολείου. Αν από το ποινικό δικαστήριο επιβληθεί η οποιαδήποτε ποινή για τα προαναφερθέντα εγκλήματα ο εκπαιδευτικός απολύεται όταν καταστεί αμετάκλητη η καταδίκη του.
ΠΗΓΗ: news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............