ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΦΑΛΕΛΑΚΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΦΑΛΕΛΑΚΗ

Το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών οργανώνει την Τέταρτη 24 Σεπτεμβρίου στα βορινά σκαλάκια της δημοτικής αγοράς στις 20:00 εκδήλωση μνήμης στο ποιητή  Γιώργο Φαλελάκη, που έφυγε πρόωρα σε ηλικία 41 ετών το 2006.


«Ως συλλογικότητα, θελήσαμε να τιμήσουμε μ’ αυτό τον τρόπο έναν άνθρωπο, ο οποίος εκτός από το γεγονός ότι μας συντρόφευσε στα πρώτα βήματα της δημιουργίας του Στεκιού και στάθηκε στο πλευρό μας στο 1ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ, ήταν κι εκείνος ο όποιος προασπίστηκε την διαφορετικότητα κι ανόρθωσε την φωνή του απέναντι στον εγκλεισμό του ψυχιατρείου» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.
«Ένας άνθρωπος αυτής της πόλης, που με τον δικό του ιδιαίτερο λόγο και στάση έχει συμβάλει κι έχει αφήσει την δίκια του παρακαταθήκη σε μια κοινωνία της αλληλεγγύης και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που στην εποχή μας δυστυχώς παραμένουν ακόμη ζητούμενα.»
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
Ο Αντώνης Λιοδάκης (ψυχίατρος), ο Μανόλης Τζανάκης (Κοινωνιολόγος πανεπιστημιακός  ), ο Μανόλης Φαλελάκης ( Αδελφός).
Θα διαβαστούν ποιήματά του απ’ την Αργυρώ και την Κατερίνα Βουτετάκη. Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Παΐζη »Χλωμό φεγγάρι» και θα ακουστεί μουσική απ την δουλειά του Ευθήμη Παρά «Άνοιξα μια πόρτα στο όραμα…» σε ποίηση του Γιώργου Φαλελάκη καθώς κι ανέκδοτο τραγούδι απ’ τον λαουτιέρη – ανιψιό του Τάσο Φαλελάκη.
ΠΗΓΗ: http://www.candianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............