ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Η «Βραδιά Ερευνητή» στοχεύει στο να γνωρίσει το ευρύ κοινό, και ειδικότερα οι νέοι, την επιστημονική και κοινωνική σπουδαιότητα του έργου που επιτελεί ο ερευνητής, προβάλλοντας την ανθρώπινη πλευρά του. Οργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου σε περισσότερες από 300 πόλεις στην Ευρώπη.
Η δράση αυτή ξεκίνησε το 2005 με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πλέον υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Πλαίσιο «HORIZON 2020» και συγκεκριμένα από τη δράση Marie Sklodowska-Curie. Στη χώρα μας διοργανώνονται ταυτόχρονα εκδηλώσεις σε εννέα πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθο, Πύλο, Ρόδο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.
Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) διοργανώνει στην Κρήτη τη "Βραδιά Ερευνητή" 2014 παράλληλα στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Η Βραδιά Ερευνητή στο Ηράκλειο
Το πρόγραμμα στο Ηράκλειο περιλαμβάνει επίσκεψη του κοινού στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ  στα Βασιλικά Βουτών την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 από τις 18.00 μέχρι τις 23.00 και παρουσίαση/προβολή ερευνητικών επιτευγμάτων, καθώς και δυνατότητα συζήτησης με ερευνητές για διάφορα επίκαιρα θέματα γενικού ενδιαφέροντος.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι επισκέπτες θα έχουν τη ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μια σειρά από διαδραστικά πληροφορικά συστήματα με πολλαπλές δραστηριότητες και εφαρμογές, προηγμένες τεχνολογίες laser, περιήγηση μέσα από προσομοίωση σε υπολογιστή ζωντανού κυττάρου, επίδειξη τεχνολογιών που αναλύουν κληρονομικές ασθένειες όπως αυτή του καρκίνου κ.α.
Η βραδιά θα συνοδεύεται από πολλά δρώμενα, δώρα, πλούσιο μπουφέ και ζωντανή μουσική από το συγκρότημα "Alan Dalon".
Η Βραδιά Ερευνητή στο Ρέθυμνο
Η εκδήλωση στο Ρέθυμνο θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών, Νικ. Φωκά 126-130 στην Παλιά Πόλη τηνΠαρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 από τις 18.00  μέχρι τις 23.00 και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, διάλεξη του Παναγιώτη Ιωάννου, καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και προβολή ταινίας για τη ζωή και το έργο του Ελ Γκρέκο, την έκθεση φωτογραφίας «Αντιλήψεις του χρόνου και μηχανικά μέσα μέτρησής του στον ελληνικό χώρο 18ος - 20ος αιώνας», επίδειξη μέσω Infokiosk των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Γεωφυσικής-Δορυφορικής Τηλεπισκόπισης και Αρχαιοπεριβάλλοντος και πλοήγηση στην ψηφιακή Κρήτη.
Οι εκδηλώσεις απευθύνονται στο ευρύ κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες: 2810-391900
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2014
18:00 - 21:00 Περιήγηση στα εκθέματα των Ερευνητικών Ινστιτούτων του ΙΤΕ (Ισόγειο και 1ος όροφος κεντρικού κτιρίου) Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί από ερευνητές για τις δραστηριότητες του ιδρύματος που σχετίζονται με την έρευνα, την τεχνολογία και τον πολιτισμό.
19:00 - 21:00 Λειτουργία βιβλιοπωλείου Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης
21:00 - 23:00 Εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον αίθριο χώρο του ΙΤΕ
-Ελεύθερη συζήτηση με ερευνητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές σχετικά με την έρευνα που πραγματοποιείται στο ΙΤΕ
-Μπουφές με κρύα και ζεστά πιάτα
-Διασκέδαση με ελληνική και ξένη ζωντανή μουσική από το συγκρότημα "Alan Dalon"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............