ΤΟ ΜΑΛΤΕΙΖΙΚΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΜΑΛΤΕΙΖΙΚΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στα δρομολόγια της…υψηλής τουριστικής ζήτησης ξαναμπαίνει η Κρήτη όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία . Όλο και περισσότεροι επισκέπτες μεγάλων εισοδημάτων ζητούν…Κρήτη! Και δεν είναι μόνο η Ελούντα με το ισχυρό brand name αλλά και οι μεγάλες πόλεις με τα μνημεία τους.


Σε αυτό το κλίμα έρχεται κι ενα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή ιστιοπλοϊκά σκάφη του κόσμου, με κορυφαίο τεχνολογικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό! Από τις 12 το μεσημέρι αναμένεται θα είναι αρόδο στο λιμάνι του Ηρακλείου το...μαλτέζικο γεράκι, το"Maltese Falcon" όπως είναι γνωστό στο διεθνές τζετ σετ…και σύμφωνα με πληροφορίες θα μείνει εδώ (με Αμερικάνους “επώνυμους” επιβάτες) ως και αύριο Πέμπτη.
 Το "Maltese Falcon", όπως είναι η ακριβής του ονομασία, ανήκει στην Ελληνίδα επιχειρηματία Ελένη Αμβροσιάδου, που το απέκτησε πριν δύο χρόνια περίπου, έναντι 60 εκατομμυρίων στερλινών και το διαθέτει προς ενοικίαση- όχι πολλά κοντά στο μισο εκατομμύριο την εβδομάδα.
Προηγουμένως, ανήκε στον πολυεκατομμυριούχο Τομ Πέρκινς, έναν από τους πρώτους χρηματοδότες της γνωστής διαδικτυακής εταιρίας Google.
Η ιδιοκτήτρια έχει δηλώσει πως επειδή εργάζεται 16 ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα, θα μπορεί να χρησιμοποιεί το πολυτελές γιοτ μόνο μερικές εβδομάδες το χρόνο.
Η ίδια ταξιδεύει συνεχώς με το ιδιωτικό της αεροσκάφος μεταξύ Βρετανίας, Ελλάδας και Κύπρου.  
Με μήκος 88 μέτρα, το "Γεράκι της Μάλτας" είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος του κόσμου. Έχει δεκαπέντε τετράγωνα πανιά, πέντε ανά κατάρτι, τα οποία ελέγχονται ψηφιακά και μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά.

Κινείται με ταχύτητα 20 κόμβων, προσφέροντας ένα άνετο ταξίδι χωρίς κραδασμούς. Διαθέτει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα.
Στο εσωτερικό του φιλοξενείται ένα - περίφημο στους γνώστες της τέχνης - γλυπτό, που αναπαριστά ιστορικό μοντέλο αυτοκινήτου της Μαζεράτι. Ξεχωρίζει επίσης ένα αίθριο, όπου ενώνονται τα τρία καταστρώματα του πλοίου, με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι. Μέσω του αιθρίου αυτού διαχέεται στο εσωτερικό του σκάφους το φυσικό φως.
Μεταφέρει δύο σκάφη των 32 ποδών, έξι βάρκες, μερικά τζετ σκι και ένα μικρό υποβρύχιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............