2 ΙΣΧΥΡΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

2 ΙΣΧΥΡΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ2 Ισχυρές σεισμικές δόνήσεις ξύπνησαν τους κατοίκους όληςε της Ελλάδας λίγο πρίν της 7 το πρωί.

Οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στην ανατολική Πελοπόννησο αλλά και στην Αττική, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 146 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας.
Οι σεισμικές δονήσεις ήταν απανωτές της κλίμακας 5,8 και 4, 8 ρίχτερ  Tι αναφέρει η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου για τον πρωινό σεισμό Σεισμό «ενδιάμεσου βάθους», με επίκεντρο έναν χώρο που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς και άρα δεν εμπνέει ανησυχία, χαρακτηρίζει η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Μαρία Σαχπάζη, τον σημερινό σεισμό που «ταρακούνησε» τους κατοίκους στην Αθήνα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, ακόμα και την Κρήτη . Ο σεισμός που σημειώθηκε στις 06:45 σήμερα το πρωί ήταν μεγέθους 5,7 Ρίχτερ και επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, 145 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας. Η κ. Σαχπάζη προσδιόρισε το εστιακό του βάθος στα 90...Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι σεισμολόγοι σχετικά με τον σεισμό που ταρακούνησε τα ξημερώματα μεγάλο μέρος της νότιας Ελλάδας με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λακωνίας και Μήλου. Μιλώντας στο Mega ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε ότι το μέγεθος του σεισμού είναι σύνηθες για τη συγκεκριμένη περιοχή. Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, εξήγησε ότι ο σεισμός ήταν ενδιάμεσου βάθους, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι μετασεισμοί δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυροί, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε υποθαλάσσιο περιβάλλον. Για το ίδιο θέμα, η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου συμπλήρωσε σημείωσε ότι αντίθετα με τους επιφανειακούς, οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους δεν δίνουν...Με αφορμή τον σημερινό ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,8 ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στις 6:45 με το επίκεντρο να εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 54 χλμ. ανατολικά της Νεάπολης Βοιών στη Λακωνία, αποφασίσαμε να αναρτίσουμε ένα θέμα με το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση σεισμού εσείς και τα παιδιά σας. Σε περίπτωση σεισμού: -Όταν αισθανθείτε μια σεισμική δόνηση, μαζί με τα παιδιά σας μπείτε αμέσως κάτω από ένα γραφείο ή ένα πολύ γερό τραπέζι. Σταθείτε μακριά από παράθυρα, βιβλιοθήκες, μεγάλους καθρέπτες και άλλα βαριά αντικείμενα που μπορούν να πέσουν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............