Η ΣΤΡΑΤΑ ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙΩΤΙΚΟ ΑΟΡΙ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Η ΣΤΡΑΤΑ ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙΩΤΙΚΟ ΑΟΡΙ


Στο ψηλότερο σημείο της Κρήτης, στην κορυφή του Ψηλορείτη, ανέβηκε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου  Ευγένιος την περασμένη Κυριακή,  για να τελέσει την Θεία Λειτουργία στον γραφικό λιθόκτιστο Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος αποτελεί Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Δισκουρίου.
Ο Επίσκοπός εκπλήρωσε την υπόσχεση που είχε δώσει στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Λιβαδιωτών «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» να τελέσει ο ίδιος την Θεία Λειτουργία και να ευλογήσει την εκδήλωση με τον τίτλο «Η Στράτα του Ψηλορείτη στο Λιβαδιώτικο Αόρι», που πραγματοποιήθηκε εφέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Με τον Επίσκοπό συλλειτούργησε ο Αιδεσ. Πρωτ. Γεώργιος Μυρθιανός, Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο νέος Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Εμμανουήλ Βεληβασάκης.Πολλοί προσκυνητές ξεκίνησαν την ανάβαση στην κορυφή του Ψηλορείτη από πολύ νωρίς το πρωί, για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλούσια παραδοσιακή κρητική φιλοξενία στην περιοχή «Λάκκος του Μυγερού», που βρίσκεται σε υψόμετρο 1700 μέτρων.


Φωτογραφίες Δημήτρης Πολιτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............