ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΦΟΔΕΛΕ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΦΟΔΕΛΕ

Τα πάντα είναι έτοιμα για το Φεστιβάλ El Greco – Φόδελε 2014 που διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά ο δήμος Μαλεβιζίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ.), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της UNESCO – Όμιλος Τεχνών Λόγου και Επιστημών και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.
Κορυφαίοι καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο, μουσικοί, γλύπτες, ζωγράφοι, ιστορικοί, πανεπιστημιακοί, κ.α. συμμετέχουν και εφέτος, 400 χρόνια μετά τον θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη και συγκεντρώνονται στη γενέτειρα του το Φόδελε, αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, ενώ όλες οι εκδηλώσεις γίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε την Πέμπτη 24 Ιουλίου με την έναρξη του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής με τίτλο «Σμιλεύοντας το Μαλεβίζι» με τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Κόστα Ρίκα.
Συντονιστής του συμποσίου είναι ο Κώστας Παγωμένος, με βοηθούς συντονιστές την Νικολέττα Παπανικολάου και τον Μιχάλη Βουζουνεράκη και συμμετέχουν οι γλύπτες Pablo Tardaguila, Gabriel Grama, Μιχάλης Βουζουνεράκης, Κων/νος Δούσης, Ulises Jimenez Ombregon, Θάνος Καρώνης, Sestilio Burattini.
Πρόκειται για τον 4ο από τους 5 συνολικά κύκλους εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, μετά την παρουσίαση στην έκθεση της Αθήνας «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση», τις εκδηλώσεις των σχολείων του Μαλεβιζίου στο Φόδελε και της παρουσίασης στην Μπολόνια της Ιταλίας, ενώ οι δράσεις προς τιμήν του Δ. Θεοτοκόπουλου θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο, στο Μόναχο της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............