ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ


Υλικά

Σπανάκι 1 kg
Ελαιόλαδο 10 ml
Ρύζι 150 γρ.
Τομάτες 150 γρ.
Κρεμμύδι φρέσκο 50 γρ.
Άνιθος (κατά προτίμηση)
Χυμός λεμόνι 1 τεμ.
Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)


Εκτέλεση


Καθαρίζουμε το σπανάκι και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε το σπανάκι.
Μόλις μαραθεί το σπανάκι ρίχνουμε τις τομάτες χοντροκομμένες.
Ρίχνουμε τον μισό χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό να βράσει το σπανάκι και να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 16 λεπτά ελέγχοντας τα υγρά.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνιθο και ακόμη μισό χυμό λεμονιού και αφαιρούμε από τη φωτιά.


ΦΩΤΟ:  http://lemoncinnamon.blogspot.gr
ΠΗΓΗ: http://madeincreta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............