Η Θερινή Μουσική Ακαδημία Αρχανών, θεσμός που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Ιδομενέως ανοίγει τις πόρτες της για δεύτερη χρονιά ,προσφέροντας στην μουσική εκπαιδευτική κοινότητα 4 σεμινάρια  τύπου masterclass  στο πιάνο, την κιθάρα, το τραγούδι, τη διεύθυνση χορωδίας και το κλασσικό τραγούδι, καθώς και ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός.
Πρόκειται για την συνάντηση  παιδικών χορωδιών, στην οποία θα συμμετέχουν 4 σπουδαίες παιδικές χορωδίες από τη χώρα μας που μαζί με τις  Παιδικές- Νεανικές Χορωδία των Δήμων Ηρακλείου και  Αρχανών Αστερουσίων, θα προσφέρουν στο κοινό μοναδικές μουσικές εμπειρίες.Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις Αρχάνες από 29 έως 31 Αυγούστου.
Τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν είναι τα εξής:
Σεμινάριο πιάνου με τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη, από 30 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου
Σεμινάριο τραγουδιού με τη Νένα Βενετσάνου και τον Γιάννη Ιδομενεώς, σεμινάριο δημιουργικής συνοδείας στο πιάνο με τον Θεόδωρο Κοτεπάνο και Τεχνική Alexander με τον Σάββα Κουδουνά, από 19 έως 27 Ιουλίου
 Σεμινάριο κιθάρας με τον Γιώργο Μουλουδάκη από 28 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου.
Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας με τον Αντώνη Κοντογεωργίου, από 28 έως 31 Αυγούστου
 Σεμινάριο κλασσικού τραγουδιού με την Monika Bürgener και τον Andrej Hovrin από 12 έως 20 Σεπτεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις (Διαλέξεις, Συναυλίες κ.α.) ανοιχτά για το κοινό. Αναλυτικότερες πληροφορίες που αφορούν στην διεξαγωγή των σεμιναρίων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα  www.aasma.gr«Στις Αρχάνες, ένας σπόρος αρκούσε, αφού το έδαφος ήταν έτοιμο• ο Δήμος, η Περιφέρεια και η ουσιαστική παιδεία ανθρώπων της Κρήτης, έχουν δώσει απ’ την ανάσα τους στη δημιουργία της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας. Ξέρουμε ότι ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, μπορεί να ανθίσει και μακριά από την πρωτεύουσα. Οι καθηγητές, εκτός τη γνώση και την εμπειρία τους, καθοδηγούν με γενναιοδωρία.
Ο στόχος: Εμβαθύνοντας στη σχέση μας με τη μουσική και το τραγούδι να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητά μας, να νιώσουμε την πληρότητα που προκύπτει από την αληθινή, βαθιά έκφρασή μας και να επικοινωνήσουμε καλύτερα με τους ανθρώπους και τον κόσμο. »