ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Ύστερα από μια επίμονη σταθερή προσπάθεια 20 μηνών με αλλεπάλληλες δημόσιες ανοικτές συναντήσεις σε όλους τους Νομούς της Κρήτης, διεξοδικές συζητήσεις πάνω στις αρχές του καταστατικού και το επιτυχημένο διήμερο Συνέδριο που οργανώσαμε στο Αρκάδι φτάνουμε στο τέλος.  Η 9μελής Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή για την ίδρυση της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων προετοίμασε και σας καλεί στην Ιδρυτική Καταστατική Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

Η Γενική Συνέλευση θα γίνει στο Ηράκλειο, την Κυριακή 15 Ιουνίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω (2ος όροφος) του Δήμου Ηρακλείου, απέναντι από το Δημαρχείο.
Θέμα 1ο  Το τελικό σχέδιο του Καταστατικού αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα pepsy.gr και εστάλη σε όλα τα διαθέσιμα e-mail των συλλόγων. Αρκετοί σύλλογοι έκαναν δημιουργικές παρατηρήσεις σε ορισμένα άρθρα τις οποίες η 9μελής μαζί με εκπροσώπους των συλλόγων αυτών τις ενσωμάτωσαν στο σχέδιο. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων στην Γενική Συνέλευση θα κληθούν α) να ψηφίσουν όλα τα άρθρα του Σχεδίου για τα οποία δεν υπήρξε καμία προσθήκη και β) στην σσυνέχεια θα ψηφίζονται οι προσθήκες άρθρο άρθρο.  Οι ομιλητές που θέλουν να τις υποστηρίξουν θα έχουν στην διάθεση τους 2’ και κατόπιν θα ψηφίζονται. Είναι αυτονόητο πως όλοι οφείλουμε να βοηθήσουμε με διαδικασίες για να είναι παραγωγικό το αποτέλεσμα.
Θέμα 2ο  Μετά την οριστική ψήφιση του Καταστατικού και την υπογραφή του από τα ιδρυτικά μέλη θα αναγνωστεί το σχέδιο της ιδρυτικής διακήρυξης της ΠΕΠΣΥ· θα συζητηθούν με την ίδια διαδικασία οι όποιες προσθήκες και θα ψηφιστεί. Θα ακολουθήσει διάλλειμα 15’.
Θέμα 3ο Τέλος κατά την διάρκεια του διαλλείματος κάθε Νομός θα υποδείξει από 3 εκπροσώπους Συλλόγων με τους αναπληρωματικούς τους οι οποίοι θα αποτελέσουν μαζί με έναν 13ο που θα προταθεί και θα εκλεγεί από την Γ.Σ. το  προσωρινό διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μέχρι το τέλος του 2014.
Το προσωρινό ΔΣ που θα εκλεγεί θα έχει ως βασικό έργο του α) την ευρεία δημοσιοποίηση της ίδρυσης της Ένωσης β)την διεκπεραίωση τρεχόντων οργανωτικών θεμάτων γ)την διαμόρφωση των αξόνων της βασικής πολιτικής της ένωσης για τα επόμενα 3 χρόνια και δ) να οδηγήσει στο τέλος του 2014 την Ένωση σε εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ της πρώτης τριετίας.
Ορισμένες πρακτικές οδηγίες:
1) Κάθε Σύλλογος Ιδρυτικό μέλος πρέπει να καταθέσει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου που θα δηλώνει την προσχώρηση του στην Ένωση και θα ορίζει και τον εκπρόσωπο του στην ΠΕΠΣΥ.
2) Κάθε Σύλλογος-Ιδρυτικό μέλος θα καταβάλει 30 Ευρώ ως εγγραφή στην Ένωση
3) Για την μεταφορά των εκπροσώπων  στο Ηράκλειο θα δρομολογηθούν 2 λεωφορεία την Κυριακή 15 Ιουνίου. Το ένα θα παραλάβει εκπροσώπους  από Σητεία - Άγιο Νικόλαο κ.α. Υπεύθυνος είναι ο Νίκος Κοκκινάκης τηλ. 6936199968 – 2843029013. Το δεύτερο λεωφορείο θα παραλάβει εκπροσώπους από το Καστέλλι Κισσάμου, τα Χανιά, το Ρέθυμνο κ.α. Υπεύθυνος είναι ο Στέλιος Κουνελάκης τηλ. 6973387268. Μετά το τέλος των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, με την φροντίδα των υπευθύνων τα λεωφορεία θα επιστρέψουν τους εκπροσώπους στην αφετηρία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............